Милан Стаматовић: Не могу ме купити, нисам на продају!

Поводом медијских иступања председника општине Милана Стаматовића, данас су руководећи људи општина Златиборског округа, Града Ужица и функционери Српске напредне странке одржали састанак са кога су грађанима Златиборског округа поручили да не вереју у легенду о Милану Стаматовићу, који их, како кажу, политиком и личним интересима води у пропаст.

Први човек чајетинске општине каже да је веома непримерено сазивати конференцију и причати о некоме ко није ту. Логично би било, каже Стаматовић, да ако верују у оно што причају и ако имају храбрости, да позову лично њега, а не да читају са папира који им је стигао из Београда.

"Ја сам сам, а њих има око 160, можда чак и 1000 не целој територији Србије, који морају да обављају такве задатке. Ја немам никакав проблем са тим, а они очигледно имају и они треба да одговоре на нека питања, а не да постављају питања и да компромитују једну од најуспешнијих локалних самоуправа у Србији", каже Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

стамат

Стаматовић тврди да је његов једини грех што је спречио покушај поклањања земљишта у срцу Златибора, и то њиховим страначким друговима, и пита се зашто онда СНС није сазивао конференцију за новинаре. Исто тако, наводи Стаматовић, Вучић није одредио трасу ауто пута према националном интресу, већ по личном нахођењу.

"Нисам чуо да сазивају конференцију за штампу када сам говорио да треба аеродром Поникве ставити у функцију и да се издвоји пет милиона еура, и то од те исте Владе, за коју кажу да од ње имају подршку и да ја наносим штету овом крају и да због мојих изјава, ето те инцвестиције не долазе", тврди Стаматовић.

Дужнот и обавеза предсеника и градоначелника је да раде у интересу грађана, а не странке, каже Стаматовић и додаје:

"Они то не схватају и мисле да су они народ и да га представљају, а у свари наносе велику штету општинама из којих долазе. Они мисле, да ако их неко изабере на те функције, а њих је декретом поставила Српска напредна странка, јер нису били на изборима као ја, да их бира народ. Као такви, не могу да представљају вољу народа, и не причају у интересу народа, већ у интересу  своје политичке партије", наглашава Стаматовић.

Председник општине Чајетина тврди да је заиста добијао понуде, у виду пара и станова и да има доказ о сваком састанку који је имао са њима, као и да има сведоке за то, ако сутра дође до суда. Упитан зашто није узео пониуђено, Стаматовић каже:

"Ја не могу да продам људе који су гласали за мене и то је огромна разлика између мене и њих. Већ сам рекао да су они постављани декретом, њима је на локалним листама за изборе носиилац листе био Александар Вучић, а не они. Немају они шта да разговарају самном и да причају, јер да су изашли на изборе својим именима, онда би могли да причамо. Ја сам изашао својим именом и презименом и за мене је народ гласао. Ја зато не могу и нећу, а могао сам и нисам хтео да узмем понуђено, али нећу народ да разочарам и нећу да подржавам политику која иде на народну штету. Значи, нисам од оних класичних политичара који само гледају свој лични интерес", наглашава председник општине Чајетина.

Нема тих пара ни те странке која може да ме купи, наглашава Стаматовић и позива све СНС-ове председнике на округли сто, како би се већ једном рашчистиле све дилеме.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs

https://www.youtube.com/watch?v=-nxmMugJXiE&feature=youtu.be