Меморијална шетња ПД "Александар Џавовић" (видео)

м

Планинарско друштво "Александар Џавовић" у сарадњи са "СУ Златибор 88" - сноуборд клубом су извршили вежбу и организовали меморијалну акцију која је успешно изведена у недељу. Кренуло се од места Колевка у Стублу, одакле су се планинари спустили до центра села Јабланица где су гости из других планинарских клубова имали прилику да виде Сеоски вишебој, дугогодишњу традиционалну манифестацију овог краја.

"Захваљујем се свим друштвима и клубовима учесницима из Републике Српске и Републике Србије. Посебно бих издвојио 20-оро наших најмлађих планинара који су препешачили ових 10 километара" рекао је Деспота Џавовић, председник планинарског клуба "Александар Џавовић".

Стаза је била кружног типа, дужине од 11 км а у овој акцији је учествовало око 70 учесника од којих су 20-оро била деца.

"Овде сам први пут и било је занимљиво. Идући, било је мало и напорно али смо се по доласку одморили. Са наставником смо се договарали да дођемо овде и на камп пар дана".

"Сада сам први пут овде, добра је организација и свиђа ми се место на ком су подигли планинарски дом. Иначе, планинарим на мање стрмим теренима".

"Ова акција је веома добра, можемо се упознати са новим другарима а и лепо је повремено прошетати".

Из центра села преко врха Орлић, планинари су се вратили  до планинарског дома где их је чекао ручак и где су додељене захвалнице . Ова акција је обележила почетак лета и планове за нове авантуре.