Мали рецитатори били одлични у говорењу поезије! (видео)

У Предшколској установи "Радост" у Чајетини данас је одржано такмичење рецитатора припремног предшколског узраста.  Жири је одлучио да ће чајетинску  општину  на 10. Регионалној смотри рецитатора,  која ће се одржати 24. априла у Ариљу, представљати: Василије Јовановић из издвојеног одељења вртића "Нарцис" из Златибора, Василије Церовић из "Маслачка" из Криве Реке и Ивана Николић из вртића "Радост" из Чајетине. 

https://www.youtube.com/watch?v=ocE2I098F_U&feature=youtu.be

Мали предшколци рецитатори из матичног и издвојених одељења чајетинског вртића показали су завидан ниво умећа изражајног казивања стихова,  а лепо изненађење било је и то што су  дечаци овога пута били посебно добри. Одличног става и дикције, јасног изговора, деца су показала да су их њихови васпитачи промишљено и здушно припремали за ово такмичење.

"У оквиру наше установе данас ће се такмичити 32. малишана. Ранијих година је то био мањи број али према препоруци васпитача овога је пута толико талентоване деце и свима ћемо омогућити да се опробају, а наш стручни жири ће одлучити које троје  ће ићи у Ариље. Иначе, за сву децу смо припремили пригодне награде у виду радних листова, бојица, дидактичког материјала", рекао је пред почетак такмичења  Милан Туцовић, педагог Вртића. У стручном жирију биле су наставнице српског језика и књижевности Јагода Јеремић и Марија Вуловић, као и песникиња Мирјана Ранковић Луковић које су , ни мало лако, донеле одлуку да ће  на 10. Регионалној смотри рецитатора предшколског узраста, чајетинску општину представљати Василије Јовановић из издвојеног одељења вртића "Нарцис" из Златибора, Василије Церовић из "Маслачка" из Криве Реке и Ивана Николић из вртића "Радост" из Чајетине.  "Мислим да је веома важно да деца од најранијег узраста уче поезију, да је читају, говоре и да буду некако у складу са њом, да одрастају уз поезију. Морам рећи, данас их је овде говорило тридесет двоје и заиста су сви били сјајни. Изузетне песме су одабрали, песме које имају поруку које се тичу детињства и одрастања, и веома су лепо, из срца, говорили поезију", истакла је  Јагода Јеремић, председница жирија. Регионална смотра рецитатора предшколаца  ће се одржати 24. априла у Ариљу.  Мирјана Ранковић Луковић