Мали: Последњи минималац почетком септембра

Последњи минималац у износу од по 18.000 динара биће исплаћен у уторак, 8. септембра, најавио је данас у изјави за ТАНЈУГ министар финансија, Синиша Мали.

Министар наводи да ће по 18.000 динара добити нешто више од милион радника који су запослени у 235.000 предузећа која користе помоћ државе за ублажавање негативних последице кризе изазване вирусом корона.

Програм помоћи за градске хотеле и хотеле из приградских општина данас ће бити усвојен на седници Владе Србије, изјавио је данас за ТАНЈУГ министар Мали и најавио да ће јавни позив за пријаву хотелијера бити објављен почетком следеће недеље.

Мали је прецизирао да се очекује да ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација јавни позив објавити у понедељак или уторак.

Министар финансија изјавио је, поводом похвала које су стигле из ММФ-а на рачун економског програма и мера у Србији, да је та међународна финансијска институција потврдила и препознала да је пакет помоћи српској привреди био снажан, правовремен и свеобухватан.

"То је веома важна и велика вест за грађане Србије и потврда свих оних економских реформи које смо спроводили у прехтодном периоду, али и ових економских пакета помоћи који су донети у протеклих пар месеци како би подржали нашу привреду", рекао је Мали ТАНЈУГ-у.

(извор: ТАНЈУГ)