Мачкат добио расвету у центру села

У Мачкату је ове године урађено много, како би живот мештана био бољи и лакши. Извршено је насипање сеоских путева, у дужини од око километар, а поједини путни правци проширени су за метар, како би се саобраћај одвијао неометано. Изграђена је и расвета у три правца , а за наредну годину планирано је да расвету добију и остали засеоци.

У засеоку Шевковићи постављено је 13 стубова, у центру Мачката 39 и у засеоку Шопаловићи  14 стубова расвете. Укупна вредност ових радова је око 2.800.000 динара. Асфалиран је и један путни правац у Стојановићима од 130 метара, крпљене су ударне рупе у центру села, као и на делу пута од Беле земље до Боровића, где је и проширен један део пута. Уређен је и пут који води ка школи.

У наредној години планирана је изградња  дела пута од Стојановића до Реке, у дужини ог 750 метара, што ће бити једна од већих капиталних инвестиција. Планиран је и наставак изградње расвете у осталим засеоцима, као што су Анџићи, Шопаловићи и Марићи, где живи велики број мештана Мачката. Планирано је асфалтирање путева, у дужини од 3 километра.

петар дужанић"Капиталне су те инвестиције и велика је потреба за путевима. Радићемо од Шопаловићима ка Синђићима и од Шопаловића до главног резервоара водовода, где је тренутно неприступачно за разне интервенције. Радићемо и путни правац Дуловићи - стара магистрала, у дужини од 230 метара, као и део пута Синђићи - Љубојевићи, тако да ће тај засеок бити комплетиран са асфалним путем од 340 метара", каже Петар Дужанић, председник Савета МЗ Мачкат.

У Мачкату се тренутно изводе радови на постављању балон сале на школском игралишту, који ће користити и школа, која има велики број ученика, али и остали грађани. Ту је предвиђено да се у јануару следеће године одржи мачкатска пршутијада, а услови ће бити на много бољем нивоу и за излагаче и за многобројне посетиоце. МЗ Мачкат реновирала је стару локалну амбуланту и дала је на употребу школи за децу предшколског узраста.

балон сала"Захваљујући локалној самоуправи, која нам је дала шансу и могућности, урадили смо доста у селу, а велику помоћ имали смо и од нашег одборника Павла Марића, као и од свих чланова савета, који су се несебично ангажовали. Уз заједничку помоћ, поправили смо услове живота у Мачкату и тако ћемо наставити и у будуће", истакао је Дужанић.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs