Лука Црепуљаревић увећао стадо (видео)

Младом  Луки Црепуљаревићу из Семегњева уручено је 10 оваца из конкурса Еко Аграра.

Медијска пажња коју је добио млади Лука Црепуљаревић добија позитивне ефекте јер му је према договору склопљеном пре месец дана омогућено учешће на редовном конкурсу на којем је Еко Аграр у његово име купио 10 грла оваца како би развио своје стадо и кроз три године вратио уложено.

"Ја сам презадовољан. Ово је велики значај и много велика помоћ на обострано задовољство. И Еко аграра, што он то ради са једном рачуницом, а друга страна, моје задовољство,  да могу тиме да се бавим и да ја имам рачуницу. Значи обострано задовољство је у тој, некој рачуници. Они имају рачун што ћу им треће године  вратити дванаест комада, а ја, што за три године могу да произведем и мени да остане, а имам право и на субвенције. На првом месту је љубав велика. Јер, да нема љубави и жеље за овим не би ово ништа имало смисла. Пре свега љубав, па онда рачуница, наравно", рекао је Лука приликом примопредаје стада.

У договору са општином Чајетина у плану је и изградња нове штале за смештај оваца.

"Лукин избор, а наша препорука је била да то буде сјеничка праменка. Он сада има 10 јако лепих грла на свом имању и прихватио је на себе обавезу да у року од три године од преузетих 10 врати 20% више, с тим што ова помоћ није завршена до краја јер треба да купимо и мушко приплодно грло. Лука је сад на почетку и треба да прође време да би израстао у озбиљног пољопривредника. Њему воље не мањка, то је основни предуслов, а што се тиче нас као Еко Аграра и локалне самопуправе, свакако наша подршка неће изостати," каже Марко Марић, директор Еко Аграра.

10 грла сјеничке расе је купљено од Мирослава Јанковића из Јабланице, који се од 2014. истиче као један од најбољих узгајивача из општине са грлима која је куповао и на Пештеру.

"Позвали су ме из Еко аграра за Луку. Са задовоством сам прихватио позив и пожелео да тако младом пољопривреднику дам ову јагњад, јер су  примерци баш сајамски.  Мислим да је сјеничка овца за ово поднебље најбоља". 

Тренутно најпознатији Семегњевац је недавно и матурирао као царински техничар у средњој економској школи и постепено планира своју будућност. Свестан је да не може живети само од пољопривреде и зато жели да се образује за посао цариника.

"Опет не могу баш себе да заробим са овим да сутра трпи моја каријера, сутра моја породица и мој живот, тако да сам све фино скоцкао да то може да иде паралелним путем, да не запоставим ни један апспект свог живота, тако да лаганим, али сигурним стопама идем ка остварењу свог циља. Уписаћу "порезе и царине", имам визију да радим на царини као што сам и раније помињао, и сутра, од своје куће, кад намирим своју стоку, имам визију, да путујем на посао.  Ка томе идем и верујем да ћу то остварити", каже овај  вредни младић.

Потез 19-годишњег Црепуљаревића који је одлучио да не запостави бабино имање иако има кућу на Златибору где му живе мајка и сестра, показује да и села која се полако гасе попут Семегњева имају одређену перспективу.

https://www.youtube.com/watch?v=3w5e_Bc2bKY Мирослав Јевремовић