ЛУ Златибор  освојило 1. место у екипној конкуренцији 2. КУП-а ЛСС (видео)

У суботу, 25. септембра одржан је 2. КУП Ловачког савеза Србије у организацији Ловачког удружења из Свилајнца где је учествовало осам екипа и 36 такмичара из целе Србије, у четири дисциплине.   ЛУ Златибор  је  освојило прво место у све четири дисциплине у екипној конкуренцији, а у такмичењу су коришћене ловачке сачмаре и ловачки карабини домаће производње.

https://www.youtube.com/watch?v=nsVK9G-cnrQ&ab_channel=TV%C4%8Cajetina

„Екипа из Ловачког удружења „Златибор“ Чајетина бројала је максимално дозвољена  четири члана у саставу: Ђокица Чумић , Александар Чумић, Драган Васиљевић и ја. Оно што је веома важно да поменемо, то је кооперација између ЛУ и Стрељачког клуба „Степски соко“ из Чајетине, јер се ми непрестано припремамо кроз стрељачки клуб и тако наступамо за Удружење.

Будући планови су свакако излазак и на Трећи КУП Србије у организацији Ловачког савеза Србије. Ту се боримо да будемо домаћини, да их угостимо све и да их, наравно, још једном победимо. То је план што се тиче ове године и неког наредног екипног ангажмана, с тим што Александар Чумић има највеће шансе да се нађе у ловачкој репрезентацији Србије за двомеч против Словенаца, уколико, наравно, корона буде дозволила“, прича Петар Васиљевић из Ловачког удружења.

Он је овом приликом изразио захвалност локалној самоуправи општине Чајетина на подршци коју даје Клубу и Удружењу.

„Искористио бих ову прилику да се захвалим на несебичној и великој подршци, пре свега локалној самоуправи Чајетина на челу са Спортским савезом Општине, као и Ловачком удружењу које нас је послало на такмичење у Свилајнац и које нам омогућава такмичење у оквиру ЛСС.

Предстојећи планови Стрељачког клуба „Степски соко“  су да приведу крају ову сезону и да се спреме за неколико купова у ИПСЦ тамичењу идуће године.

„Недавно смо у нашем клубу, који броји 230 чланова, имали акцију полагања стручног испита о безбедном руковању на стрелишту ИПСЦ клуба „Гром“ и тиме је наших пет чланова стекло право да се такмичи у ИПСЦ лиги Србије следеће године. Планирамо један искорак догодине у поменутом ИПСЦ стрељаштву, а то је да се појавимо као екипа на неколико купова и  завршимо такмичење на безбедан начин; то је једини циљ, с обзиром да је реч о веома опасном спорту у којем се мора водити рачуна да се спроведу све мере заштите и предострожности да не би долазило до повреда. Дакле, једини циљ за следећу сезону нам је да завршимо свако такмичење на ком се појавимо“, рекао је Петар Васиљевић.

Давид Колаковић