Летња сезона на центру Торник почиње у среду, 16. јуна, рекао је за Радио телевизију Србије директор Скијалишта Србије у најави нове сезоне.

Првог дана сви садржаји су бесплатни, а до краја лета планирани су попусти о чему ће корисници бити обавештени. Посетиоцима ће бити доступни жичара, боб на шинама, авантура парк, зип лајн, стазе за шетње и вожњу бицикала и остали садржаји који чине активан одмор на планини.

Зимска сезона на Торнику трајала је 95 дана, и као у свим скијалиштима обележиле су је мере против ширења коронавируса и већи број домаћих туриста. Стицајем околости, претходна летња сезона је била најбоља за Скијалишта Србије, али са друге стране, Торник је традиционално добро посећен и лети што се поклапа са трендовима у великим светским планинским центрима, што је потврдио и директор ЈП Скијалишта Србије Дејан Ћика гостујући на РТС-у:

„Златибор је посећенији лети него зими, а и тамо смо направили једну плаву стазу од 2,5 км. Гондола вози кориснике услуга од центра Златибора до врха Торника, тако да ће се повећати број туриста, нећете морати да палите кола да бисте дошли да шетате,“

рекао је директор скијалишта Србије у Јутарњем програму РТС-а и апеловао на туристе да се чувају током боравка на планини и не посећују неистражена места на центрима Торник, Копаоник и Стара планина.