Лауреати награде "Капетан Миша Анастасијевић" (видео)

награђени

Седамнаест привредних и друштвених представника и стваралаца са територије Златиборског округа, који су својим залагањем у науци, култури, образовању и предузетништву допринели развоју заједнице, однело је овогодишње награде "Капетан Миша Анастасијевић”.  Међу леуратима нашли су се и општина Чајетина, која је награђена за развојне пројекте Златиборског округа и друштвену одговорност, „Голд гондола“ за унапређење туристичке понуде, Културни центар Златибор за презентацију културне и туристичке понуде,  као и  хотел „Букет“ за врхунски квалитет и комфор. Награде су свечано уручене јуче у Културном центру Златибор. Покровитељи овог догађаја су Привредна комора Србије и Унија послодаваца Србије.

Признање ''Капетан Миша Анастасијевић'' установљено је 2000. године у циљу промоције привредног и друштвеног стваралаштва, а у оквиру пројекта “Пут ка врху” који заједнички реализују Медиа инвент, Универзитети Београд и Нови Сад и Јавни сервис РТ Војводина. Признање је по 22. пут додељено јуче на Златибору, а међу 17 привредних  и друштвених субјеката које покрива Регионална привредна комора Златиборског округа, били су општина Чајетина, ЈП „Голд гондола“, Културни центар Златибор  и  хотел „Букет“. У име председника општине Чајетина, Милана Стаматовића, награду је примила помоћник председника општине, Марија Јеремић. 

"Један од добитника Признања је и председник општине Чајетина, Милан Стаматовић, који је већ сада, заједно са својим сарадницима, оставио залог за будућност неким новим генерацијама Златибораца. Када то кажем, најпре мислим на највећи туристички пројекат златиборску „Голд гондолу“... На километре и километре асфалтираних путева до најудаљенијих села са школама и вртићима... На савремену инфраструктуру, на бројне објекте из области спорта и културе“, рекла је Јеремићка обраћајући се присутнима.

„Задовољство је када видимо да људи препознају и вреднују оно што радимо ради унапређења туристичке понуде Златибора“, рекла је директорка „Голд гондоле“ Бојана Божанић о добијеној награди и успешној години. "Циљ нам је да се усавршавамо, да радимо још боље и сваки садржај додатно прилагодимо туристима како би, сваки пут кад дођу на Златибор, видели нешто ново и у свакој сезони на голд гондоли доживе нешто ново. Мени је ово и лична статисфакција јер се показало да је тим људи са којима радим заиста изузетан и да је то тим који добија,"нагласила је она.
За презентацију културне и туристичке понуде Златиборског округа, награђен је и КЦ Златибор.

"Морам да напоменем да је ово и обавеза за нас да у наредном периоду морамо да радимо још боље како би унапредили садржај Културног центра, а унапређујући га - самим тим нудимо још више садржаја саме туристичке дестинације Златибор што је јако битно и за наше мештане, и за туристе. Верујем да ћемо у томе успети јер имамо нове планове које ћемо реализовати у наредном периоду и још више допринети да добијамо нова признања и радимо преданије и боље", рекао је Владимир Живановић , директор ТО Златибор.

За  врхунски квалитет и комфор награду је добио и хотел „Букет“ на Златибору. Међу лауреатима је била и новинарка Надежда Гавриловић, уредник Дописништва РТС-а у Ужицу која је награду заслужила за ангажовано информисање и лепоту јавне речи, а која је и овога дана била на радном задатку.

"Треба радити професионално и одговорно, наставити са афирмацијом добрих прича, садржаја читавог Златиборског округа, али и настојати кад год је  то могуће да помогнемо када је то потребно, а ми смо у прилици да то урадимо. Наравно, ово је награда за читаво дописништво РТС-а у Ужицу, јер ми смо тим и тако и радимо", нагласила је новинарка. 

Затварање свечаности уприличено је говором председника Удржења Ужичана у Београду, професора доктора Милоша Туцовића. Ово Удружење са дугом традицијом такође је награђено за очување обичаја,традиције и духовности овог краја. 

"Поштовањем традиције, обичаја, култура,чувајући и негујући их, и чинећи све да значајне институције и личности никада не избледе, управо говори о величини какво има Удружење Ужичана у Београду "само" 90 година." 

Мирјана Ранковић Луковић