Кошаркаши Златибора ће и наредне сезоне учествовати у АБА2 лиги без плаћања позивнице, јер је на скупштини регионалног такмичења одлучено да првих осам тимова из прошле сезоне директно учествује и ове године у лиги. АБА2 лига ће тако имати 16 клубова, а такмичење ће се спровести кроз пет балон турнира са по три кола.

Поред седам учесника прошлосезонског плеј-офа (Спарси, Младост Земун, Подгорица, Слобода, Златибор, МЗТ, Борац Бања Лука), остали учесници ће се одредити према пласману у државним првенствима уз две позивнице.

Чајетински тим ће тако поново играти „на два фронта“ јер такмичење у Кошаркашкој лиги Србије почиње 2. октобра и трајаће до 9. априла након чега ће се одиграти Суперлига за државног првака где ће се три првопласирана тима придружити петорци из АБА1 лиге (Црвена звезда, Партизан,  Мега, Борац, ФМП).

Тимови који ће се такмичити у домаћем првенству у сезони 2021/22 су ОКК Београд, Младост Земун, Нови Пазар, Војводина, Вршац, Раднички КГ, Динамик, Слобода, Дунав, Слога, Златибор, Слодес, Здравље, Тамиш, Колубара, Металац.