Кошарка: Златибор са Колубаром у суботу, фаворит на опрезу

Кошаркаши Златибора се ужелели утакмица

Кошаркаши Златибора одиграће у суботу прву утакмицу у 2022. години после више од месец дана паузе, против Колубаре од 18 часова у дворани у Чајетини. 

Екипа из Лазаревца јесте у доњем делу табеле са шест победа и 10 пораза, али је доказала квалитет победом против Младости, једног од кандидата за висок пласман. И за Колубару је то био меч после дуге паузе, али су одиграли најбољи меч у сезони и осокољени победом долазе у Чејтину. Осим тога, и у првом мечу са Златибором у првом делу првенства, Колубара је победила 100:96.

Сјајан меч је јесенас одиграо капитен Никола Симић убацивши 34 поена чиме је доказао да је један од најбољих нападача у лиги. Чајетинским љубитељима кошарке је добро познат и Сеад Хаџифејзовић, који је између осталих клубова носио и дрес Прибоја када је средином прошле деценије са Златибором вођена борба за улазак у Прву Б лигу. Још један искусан играч Марко Стојадиновић је прошле сезоне постигао кош за победу ОКК Београда у Чајетини, а искуство из већих такмичења има ветеран Урош Дувњак, док је центар Стефан Андрејевић показао одличну форму на мечу против Земунаца убацивши 26 поена уз 10/11 за два поена. 

"Гледао сам утакмицу Колубаре и Младости, екипа Колубаре је потпуно другачија у односу на први део првенства. Слажем се да смо и ми потпуно другачији у односу на почетак првенства. Много су боља екипа, поред старих играча где је доминирао искусни Симић, уз Стојадиновића и Дувњака, ту су и нови играчи Милић Благојевић, Хаџифејзовић који је сјајан играч за Кошаркашку лигу Србије, као и Андрејевић. Против Младости су показали висок квалитет, поготово што су направили велику паузу и сасвим заслужено савладали фаворизовану екипу Младости. Посао нам неће бити лак, после победе против једног фаворита долазе на гостовање другом. После месец дана паузе морамо се припремити, ући мирно у утакмицу против добре екипе,"

каже тренер Златибора Страјин Недовић који ће имати пуно посла у наредна два месеца јер се очекује надокнада одложених утакмица. Да подсетимо, Чајетинцима су пет пута у 2022. одлагани мечеви, и једини су уз Слободу без утакмице у овој години. Екипа се спрема за наредне изазове, комплетирана је јер су на тренингу сви осим Богдана Весовића који је на додатним прегледима.  

"Апсолутно се ништа не зна, екипе на буквално један дан пред утакмицу долазе до сазнања да имају позитивних играча и аутоматски долази до одлагања. Много је тешко тренирати, спремати се и уопште играти лигу у оваквим условима јер смо ми последњу утакмицу одиграли 25. децембра, прошло је више од месец дана. У припремном периоду прође 20 дана па играш прву припремну утакмицу. Мислим да је ситуација много тешка, не само за нас, него за апсолутно све екипе у лиги и најбоље ће проћи они којима су сви играчи одједном болесни, a у великим су проблемима они којима на сваких седам дана буде неко болестан. Ми смо са наше стране одложили три утакмице, онда нам је од стране противника стигло одлагање још две утакмице. Ми смо екипа која у КЛС-у има највећи број утакмица, поред АБА2 лиге имамо у куп такмичење у Нишу средином фебруара. Не знам шта бих рекао што се тиче распореда, мислим да ће морати да се игра на свака два, три дана. То мало доводи до нерегуларности, али како је нама тако ће бити и свима осталима. У оваквим условима морамо дати сви све од себе, од играча, тренара, до управе, да се ова лига приведе крају,"

Меч између Златибора и Колубаре игра се у суботу од 18 часова и то је по распореду утакмица 21. кола .