Кошарка: Златибор поправља утисак на првом мечу код куће (видео)

Kошаркаши Златибора у другом колу Адмирал бет Kошаркашке лиге Србије дочекују Тамиш у петак од 18 часова у дворани Спортског центра Чајетина. Улаз је слободан, али хала може бити испуњена до 30% капацитета због мера против ширења коронавируса.

Нова сезона  Кошаркашке лиге Србије за екипу „Златибора“ није почела према очекиванјма јер је Динамик убедљиво победио у првом  колу. Лоша партија у првом полувремену са слабим одговором на трчање, транзицију и шут противника може да буде поука за наставак сезоне.

Не можемо да дајемо себи никакав алиби, десило се то што се десило, ништа није страшно, на крају крајева боље што је се десило у првом колу и боље што је 30 разлике. Да  је са 2, 3 ралике. имали би лажну слику, овако смо све видели, све нам је јасно и надам се да смо добре поуке извукли из тога и да ћемо у петак на потпуно други начин дочекати екипу „Тамиша“ и покушати да забележимо бодове“, рекао је тренер КК „Златибор“, Страјин Недовић.

Први ривал који долази у Чајетину је „Тамиш“, један од најстабилнијих тимова у Лиги са више од деценије континуитета у КВС-у. Панчевци су у првом колу савладали „Дунав“ код куће уз одличну партију новог играча Лазара Лугића који је са 40 индесних поена најкориснији играч прве рунде. У претходних пет мечева ових тимова у Чајетини „Златибор" је славио четири пута једноцифреном разликом.

„Екипа која има доста добре појединце, ту је Смиљанић који је врхунски играч, ту је плеј- мејкер Радовић, ту су нова два грузијца који су веома добри индивидуалци, уз пар нових играча, то је веома озбиљна екипа која је у задњих 10 - 15 година у самом врху Кошаркашке лиге Србије. Сигурно неће бити лако. Они под еланом победе долазе овде, сигурно се неће предати, долазе да покушају да нас изненаде и да обележе бодове, поготово што су они добили „Дунав“, десетак, разлике, а ми изгубили од „Динамика“, рекао је Недовић.

У првом колу није наступао Брендон Вуд са којим је „Златибор“ раскинуо уговор, а уместо њега ангажован је Словенац Санди Грубелич. Против „Динамика“ је дебитовао нови плеј-мејкер Вук Јовановић који је уписао осам бодова, а у каријери је већ наступао и за „Тамиш“.

„Доста ових момака знам и од раније, сретали смо што смо играли  једни против других, што заједно, тако што се тиче уклапања, супер су ме прихватили и све је на највишем могућем нивоу,  као што је и клуб. Све нам је обезбеђено и мислим да је ово једна лепа прича коју ми морамо да изгурамо до краја“,  рекао је кошаркаш „Златибора“ Вук Јовановић.

Меч другог кола Адмирал бет Кошаркашке лиге Србије игра се у петак од 18  часова у дворани Спортског центра Чајетина. Улаз је бесплатан, али капацитет дворане  може бити испуњен до 30 посто због мера против ширења коронавируса.

Већ од понедељка „Златибор“ учествује на балону АБА 2 лиге за који важе исте мере, а улазнице ће коштати 200 динара по утакмици.

https://www.youtube.com/watch?v=YyuqI0qD74A