Кошарка: Златибор отвара нову сезону против Новог Пазара (видео)

Кошаркаши Златибора дочекују Нови Пазар на отварању нове сезоне Кошаркашке лиге Србије, у суботу од 18 часова. Први такмичарски меч после 11. марта биће одигран без присуства публике због мера против корона вируса.

Екипа Страјина Недовића у четврту КЛС сезону улази са низом добрих резултата који су се побољшавали из године у годину. У прволигашком рангу, за који се процењује даје ове сезоне јачи него раније, биће 16 клубова, три најбоља тима пласираће се у Суперлигу, а прва два у АБА2 лигу.

Први противник у новој кампањи чајетинског клуба је Нови Пазар, ког су победили и на отварању прошле сезоне. Из прошлогодишњег тима остали су Алексеј Нешовић и Асмир Нумановић, а у пријатељској утакмици у Чајетини почетком септембра Златибор је победио са великом разликом.

Златибор је задржао окосницу тима са краја прошле сезоне, нема више пензионисаног Радомира Маројевића, а као појачања су стигли Алекса Чабрило, повратник у клуб Ужичанин Никола Малешевић и тандем Чајетинаца који ће дебитовати за сениорски тим Златибора, Душан Кутлешић и Лазар Јоксимовић. Нови капитен тима је Богдан Ризнић који почиње четврту сезону у клубу.

Прва такмичарска утакмица чајетинских кошаркаша од 11. марта одиграће се у суботу од 18 часова у дворани Спортског центра, али због мера против ширења корона вируса неће бити публике. Регионална АБА2 лига почеће нешто касније, а првих неколико кола ће се вероватно одиграти по турнирском систему управо због пандемије.

https://www.youtube.com/watch?v=Fy1tnbIbu0U&feature=youtu.be