Кошарка: Трофеј за Златибор у Сарајеву

Кошаркаши Златибора освојили су турнир "Сабит Хаџић" у Сарајеву победом над екипом Челика резултатом 78:76 у финалу.

Екипа Страјина Недовића је крунисала добар наступ на овом меморијалном турниру освајањем пехара у последњој провери пре почетка нове сезоне.

Чајетинци су одличном игром у трећој четвртини надокнадили двоцифрено вођство екипе из Зенице и били бољи у неизвесној завршници. Најефикаснији био је Душан Кутлешић са 21 поеном, уз пет украдених лопти, а капитен Златибора проглашен је за најбољег играча турнира на Илиџи. Сви играчи чајетинске екипе дали су статистички допринос, а Немања Протић је убацио 11 поена, док је Милан Николић имао седам уз девет скокова.

У екипи Челика по 19 поена су имали искусни капитен Миливоје Божовић и Недим Буза. У дуелу АБА2 лигаша, треће место је освојила Сутјеска победом над домаћином Спарсима 62:53.

Учинак играча Златибора у финалу: Николић 7 (9ск), Протић 11, Чабрило, Аџић 1, Кутлешић 21 (5ул, 3ск, 3ас), Миловановић, Јовић 5, Јоксимовић 9 (3ск), Живковић 6, Вуд 10, Боровњак 4 (3ск), Павловић 4 (3ск).

Кошаркашки клуб Златибор захваљује се организаторима на позиву уз одличне оцене за спровођење турнира. Иначе, меморијални турнир „Сабит Хаџић“ одржава се у знак сећања на некадашњег селектора БиХ, који је као играч био првак Европе са Босном. Меморијал је одигран у дворани на Илиџи која носи његово име, а у којој је екипа Златибора тренирала током прошлосезонског „балона“ у Сарајеву.

Да подсетимо, чајетински кошаркаши нову такмичарску сезону почињу наредног викенда гостовањем Динамику, у другом колу дочекују Тамиш, а од 10. октобра их чека први АБА2 балон на Златибору где ће се у прва два кола састати са Војводином и Широким.

[easy_image_gallery gallery="942"]