Кошарка: Победнички почетак 2024. године

Златибор Чачак 94

Кошаркаши Златибора победили су екипу Чачка94 у 16. колу Адмирал бет Кошаркашке лиге Србије на домаћем терену са 82:78 у четвртак. Чајетински тим је тријумфом почео 2024. годину и дошао до 12. победе у сезони за наставак борбе за одбрану титуле. 

Тим Страјина Недовића је имао проблема са Чачанима, али је у финишу успео да преломи меч захваљујући индивидуалном нападачком квалитету. Гости су имали осам поена предности у трећој четвртини, али Чајетинци су направили прилагођавања и ушли у добар ритам, користивши већио број слободних бацања. Златибор је други пут у овој сезони примио мање од 80 поена код куће у домаћој лиги и наставио низ непобедивости у Чајетини. 

Поново је најефикаснији био центар Димитрије Николић са 20 поена и пет скокова, док је 19 поена постигао Иван Смиљанић који је убацио и први кош за Златибор у 2024. години. Кошгетрерски двоцифрени били су још и Виктор Кoвачевић са 17 поена и Јан Ребец са 16.

У тиму који води Ђорђе Мићић уз помоћ члана стручног штаба репрезентације Србије Марка Мариновића је најефикаснији био Филип Думић са 19 поена. Доскорашњи играч Чајетинаца Милутин Вујичић убацио је један поен, док искусни капитен Младен Пантић, који је такође носио наранџасто-плави дрес није наступио. 

После прве утакмице друге половине такмичења, Чајетинци имају учинак од 12 победа и четири пораза иза водеће Војводине. У следећем мечу Златибор гостује ОКК Београду 14. јануара.