Корисницима услуге "Помоћ у кући за старе" подељени пакети са прехрамбеним намирницама

Корисницима услуге "Помоћ у кући за старе" општине Чајетина, подељени су пакети са прехрамбеним намирницама. Пакете је обезбедио Црвени крст општине Чајетина, а 23 пакета су подељена најугроженијим корисницима. Геронто домаћице су у оквиру својих редовних посета корисницима, предале и овај поклон Црвеног крста.

Удружење Златиборски круг, које је пружалац ове услуге социјалне заштите у Чајетини, има добру сарадњу са локалним Црвеним крстом, локалном самоуправом и свим установама социјалне заштите, како би се припадницима једне од најугрожених друштвених група – старима, олакшали услови за живот и обезбедила основна помоћ.

Осим кроз институције, Златиборски круг већ годинама покреће хуманитаре акције за помоћ старима, које обухватају прикупљање одеће и обуће, хране, техничких уређаја и кућних апарата, као и намештаја за најугроженије. У те акције се редовно укључују становнци општине Чајетина и гости Златибора, показујући солидарност и добру вољу да се помогне старијим комшијама, који најчешће живе сами, а не могу да у потпуности брину о себи.

Општина Чајетина, финансирањем услуга социјалне заштите намењених припадницима рањивих друштвених група, у сарадњи са другим институцијама и организацијама, показује истинску бригу о заједници и свим њеним члановима.

Извор: Инфо прес