Конкурс за подстицаје оснивања старт ап предузећа у области туризма (видео)

Дарко Ђуровић

Након успешно спроведеног првог конкурса  за започињање пословања путем старт ап пројекта, Иновациони бизнис центар општине Чајетина расписао је  нови конкурс, овога пута за оснивање старт-ап предузећа чији послови ће се одвијати у области туризма. Укупна расположива средства зa реализацију овог пројекта износе 1.143.541 динар.

https://www.youtube.com/watch?v=J_7aX5yzdMo&ab_channel=TV%C4%8Cajetina

Општина Чајетина је за 2021. годину определила четири милиона динара за подршку старт-ап предузећима, односно почетницима у привреди,  а на конкурс који је Иновациони бизнис центар расписао у августу ове године јавило се деветоро заинтересованих.

"Једно од тих девет пријављених није испуњавало услове а једно је у међувремену одустало, тако да имамо седам нових предузећа која су основана на територији општине Чајетина. То су предузећа са једним запосленим и врло су различитог карактера јер су такви услови нашег првог конкурса били, да могу да аплицирају сви без обзира из које области", рекао је Дарко Ђуровић, директор ИБ центра.

27. септембра расписан је и други конкурс, овога пута за будуће предузетнике који ће се бавити пословима у области туризма. Средства у износу од 1.143.541 динар  намењена су као финансијски подстицаји за троје почетника при оснивању нових предузећа, који ће такође имати могућност коришћења канцеларијског простора и опреме у бизнис инкубатору  старт ап центра  Иновационог бизнис центра , уз обезбеђене књиговодствене и правне услуге .

"Нови конкурс је донекле другачији од првог и он се односи на оснивање  фирми које ће се бавити унапређењем посредовања у туризму, што значи оснивање туристичких агенција, као и предузећа која ће се бавити креативним индустријама, анимацијом у спорту, туризму и сл. Ми ћемо ставити у критеријуме да се јако пуно бодује иновација на којој ће се базирати функционисање тог предузећа. Конкурс траје до 11. октобра  и на њега се могу пријавити незапослени који имају добру идеју, жељу, вољу и наду да ће успети у свом новом послу." 

Пријаве на Конкурс са потребном документацијом  могу се доставити електронском поштом на адресу office@ibczlatibor.rs, или лично на адресу: Иновациони бизнис центар Златибор д.о.о. Миладина Пећинара 2, Златибор, са назнаком “Пријава за старт ап конкурс”. Више о условима конкурса заинтересовани могу сазнати и на сајту општине Чајетина.

Мирјана Ранковић Луковић