„Удружење за неговање народне традиције Златибор“ одржало је на Краљевом тргу наступ који је садржао кореографије из различитих делова Србије. Почевши са соло наступом Вујице Драговића, преко игара из околине Београда, које је премијерно извела секција ветерана, игара из златиборског краја, које је извела најмлађа постава, до игара из Мачве и из јужних и источних делова земље.

-Програм је захтеван, а врло мало времена смо га спремали, неких два месеца. Међутим, за то време смо постигли много. Деца су показала озбиљност, а кореографи, Мира Милинковић и  Никола Секулић су дали све од себе да то изгледа како треба. Пре свега се представљамо нашом највољенијом кореографијом, играма златиборског краја, а ту су још неке кореографије које смо припремали у периоду од две године уназад; то су игре југоисточне Србије, игре из Кобишнице, из босилеградског крајишта… – каже Лука Весовић из Удружења.

Удружење је основано пре 10 година, а за то време реализовало је осам самосталних кореографија.

-Први пут ове године смо кренули да прикажемо публици шта смо радили за ових осам година. Од ове године, деца из Чајетине и Златибора су изразила жељу да нам се прикључе, тако да се од ове године не зовемо „УЗНТ Ветерани Златибора“, већ само „УЗНТ Златибор“. Деца добро раде, имамо подршку родитеља, као и локалне самоуправе, Туристичке организације, Културног центра Златибор, Дома културе у Чајетини…

За наредни период у Удружењу планирају да осим Међународног фестивала ветерана, чији су домаћини већ дужи низ година, организују и фестивал омладинског фолклора.

И. Јанковић