Концерт на Краљевом тргу фолклорног кампа "Златиборска ноћ" (видео)

v

У организацији удружења „Хајдук Станко“ а уз подршку Туристичке организације Златибор, на Краљевом тргу одржан је 4. фолклорни камп „Златиборска ноћ“. На манифестацији је учешће узело више од 300  малишана из Србије, БИХ и Северне Македоније, а наступиле су и фолклорне и вокалне групе, хорови и школица цртања.

Ансамбл народних игара "Хајдук Станко" основан је у Шапцу пре 20 година и тренутно броји више од 350 чланова. Организатори су и фолклорног кампа "Златиборска ноћ" који је ове године по четврти пут одржан на Краљевом тргу. Са осмехом и добрим расположењем, учесници су се представили са 10 кореографија. Било је и звука денса у духу Тексаса док су највеће аплаузе побрали чланови КУД-а "Јадранче" из Јадранске Лешнице са кореографијом Ђурђевдан у Пасјану.

"Данас су учествовала четири ансамбла из Србије и три из БиХ. Игре су из свих крајева, из Шумадије, Босанске посавине, околине Прњавора, Модриче и мислим да је народ који је гледао био веома задовољан. Током три дана ми организујемо разне семинаре и децу организујемо на различите начине. Пре свега, уживамо у свим лепотама Златибора а од ове године прикључила нам се и школица цртања и они ће своје радове презентовати на повратку у Богатић", рекао је Влада Рељић, председник УО Ансамбла народних игара "Хајдук Станко".

Велику захвалност организатори одају Туристичкој организацији Златибор која годинама уназад пружа подршку овој манифестацији. Поред фолклорних радионица на којима су се уз песме и игре упознавали са различитим крајевима Србије, учесници су имали прилику да уживају и у највећим златиборским атракцијама попут Гондоле, Стопића пећине, Ел пасо Ситија, Водопада у Гостиљу.