Ко прави најбољу шљивовицу у Срба?

Чачак – Институт за воћарство у Чачку сазвао је за 3. јул ове године такмичење за најбољу шљивовицу из свих српских земаља за 2019, од Републике Српске, Србије до Косова и Метохије. То ће да буде надметање произвођача врхунских препеченица које су протекле године, од Бањалуке до Лепосавића, стекле победничке награде на неком од 12 регионалних надметања. Пријављено је 40 узорака наше изванредне ракије од шљиве, а најбољу ће оценити, под тајним шифрама, деветочлани жири састављен од водећих стручњака који у Србији воде бригу о квалитету овог напитка - каже за РИНУ др Бранко Поповић, један од водећих српских стручњака за жестока пића и научни истраживач Института за воћарство у Чачку. Др Поповић је, иначе, и оснивач ове јединствене смотре. Извор: РИНА/ Златибор.рс