КК Златибор - КК Напредак Босфорус 81-70

Кошаркаши Златибора остварили су 13. тријумф у сезони, победом на свом паркету над Напредак Босфорусом од 81-70 (16-19, 28-22, 23-18, 14-11).

Дерби 16. кола Друге Мушке Лиге по свему виђеном оправдао је тај епитет. Гости су до пред крај друге деонице били у вођству (највиша предност износила је осам поена), када су разиграни Марић и Мукановић, уз две узастопне тројке капитена Тмушића, донели преокрет свом тиму. Захваљујући појачаној одбрани и бољој реализацији шута за три поена, Златибор је у трећој деоници стекао двоцифрену предност, која је у последњој четвртини достигла и плус 16 (75-59), чиме су све дилеме око победника отклоњене.

О несвакидашњем судијском критеријуму на овој утакмици сведочи чињеница да су домаћима досуђене по две техничке и неспортске грешке, док су Напредак Босфорусу досуђене једна техничка и две неспортске грешке.

У домаћем тиму Петар Марић је постигао 14 поена уз шест скокова, Александар Јевђић је уз 13 кошева имао четири скока и три украдене лопте, Ацо Мандић и Милан Вулић убацили су по 11 кошева, док је Санел Мукановић постигао 10 поена, уз четири скока и седам додавања.

-Златибор у новијој историји никад није савладао Напредак. Веома су добра екипа, једина од које смо изгубили на страни која нас је надиграла. Имали смо велику жељу да дођемо до победе, честитао бих момцима на приказаној одбрани, на карактеру - каже тренер домаћих, Душан Радовић.

Најзапаженији на утакмици био је Драгољуб Шикман, који је остварио дабл-дабл (20 поена, 12 скокова), 13 кошева постигао је Никола Раичевић, Александар Миладиновић додао је 11 кошева, колико је постигао и Стефан Станисављевић, уз осам скокова.

-Победа Златибора је заслужена. Сјајна атмосфера у овој дворани просто "вуче" играче напред. У првом полувремену смо били достојан противник, али смо средином треће деонице нагло пали. Много лопти смо изгубили, правили смо неке неразумне грешке у одбрани, што су искусни играчи Златибора казнили. Укупно гледано, у оба меча, разлика у поенима је на нашој страни, али мислим да то неће одлучивати ништа, ипак ми сада заостајемо три победе за екипом Златибора, који се са Војводином издваја као најозбиљнији кандидат за виши ранг - изјавио је тренер гостију, Слободан Николић.

Утакмици је присуствовао некадашњи тренер оба тима, Предраг Јаћимовић.

КК Златибор: Тмушић 8, Мукановић 10 п. 7 ас, Брашанац, Станисављевић 5, Јевђић 13, Којић 1 п. 5 ск, Вулић 11, Смоловић, Марић 14 п. 6 ск, Радић 8, Чорбић, Мандић 11. Тренер: Душан Радовић

КК Напредак Босфорус: Шикман 20 п. 12 ск, Зорнић 2, Раичевић 13, Миленковић, Миладиновић 11, Даниловић 6 п. 8 ск, Станисављевић 11, Џунић, Траиловић 5, Илић 2 п. 5 ск. Тренер: Слободан Николић