КК Слобода - КК Златибор (субота, 19 часова)

Кошаркаши Златибора гостују екипи Слободе у Ужицу у дербију 18. кола Кошаркашке лиге Србије у суботу од 19 часова.

Осим што има тежину локалног ривалства, дуел Златибора и Слободе је и дерби по квалитету јер се састају тимови са другог и четвртог места на табели Кошаркашке лиге Србије. Чајетински састав има три победе мање од црно – црвених, али је у првом делу сезоне победио са 94:85, након чега су Ужичани везали 10 победа.

-То је млада екипа која је невероватно борбена, има невероватну енергију и по тим параметрима је можда и број 1 у лиги. С друге стране, ми имамо нападачу екипу, која је искусна. Биће то занимљив меч за публику, на којем ће се укрстити младост и искуство. Свакако очекујем један квалитетан спортски догађај, у пуној хали-каже тренер Златибора, Страјин Недовић.

У екипи Златибора  после неколико кола је добро здравствено стање и играчи спремно дочекују меч 18. кола. У претходних неколико година Златибор је непоражен против Слободе, а један од најискуснијих у тиму који је био актер и претходних сусрета Богдан Ризнић очекује меч у добром амбијенту где је неопходно да спрече брзу игру и контранападе противника.

Слобода је хит сезоне и на другом месту је са скором 13/3. Једине екипе које су савладале састав Владимира Лучића су Златибор и недостижни лидер такмичења Борац. Ужице је после претходног кола напустио један од најбољих играча Чајетинац Душан Кутлешић, али се очекује да његов одлазак надоместе Николић, Симић, Пажин, Тадић и остали.

С обзиром да утакмице у дворани Велики парк важе за одличне кошаркашке представе, а нарочито локални дербији са Златибором, очекује се да тако буде и у суботу од 19 часова уз подршку и навијача из Чајетине.

https://www.youtube.com/watch?v=Fx6Lg-MKqrs