КК „Рујно“ освојио је тринаест медаља на интернационалном карате купу „Врњачка Бања опен“

KK "Рујно"

Карате клуб „Рујно“ освојио је тринаест медаља на интернационалном карате купу „Врњачка Бања опен“ (две златне, три сребрне и осам бронзаних). 

На турниру је учествовало тридесет клубова Карате федерације Србије, док је КК „Рујно“, на завршном турниру за ову такмичарску сезону, наступио са дванаест такмичара.

Најсјајнија одличја су освојиле Вања Мићић у категорији кате појединачно (женске наде) и Јована Аћимовић у категорији кумите (женске наде). Велики успех је био што су обе такмичарке, у категорији женске наде борбе – 49кг, сусреле у финалном мечу, где је Аћимовић, ипак искуснија у овој дисциплини имала предност, док је Мићић у тој категорији другопласирана.

У категорији кате појединачно, изузетан наступ је имала Неда Шкодрић у категорији пионирки, освојивши сребрну медаљу.

Бронзом су се окитили Аница Радибратовић (кадеткиње класа Б), Уна Стакић (пионирке класа Д), Ђурђа Марић (полетарке класа Д), Теодора Милић (кадеткиње класа Ц), Милош Новаковић (пионири класа Д 2012) и Никола Брашанац (пионири класа Д 2011).

Мања Радибратовић је након сопствене грешке у кати изгубила могућност за даљи пролаз.

Борбе су радили Теодора Милић која је освојила друго место у категорији кадеткиња -47кг, док су трећепласиране Уна Стакић (пионирке 40+) и Николина Тодоровић (женске наде 49+).

Мирјана Станић је повела 2:0, али након четврте опомене је дисквалификована.

Ово је био последњи турнир за такмичарску сезону 2021/2022, што је била одлична завршница. Сезона је била и више него успешна за каратисте „Рујна“, где је клуб одрадио преко тридесет активности (такмичења, јавни наступи и спортске акције и програми). У наредном периоду клуб очекује додела признања за најуспешније спортисте клуба и летњи карате камп. 

 

Фото: златибор.тв