КЈП "Златибор": Радови на теренима на Главици, и код вртића (видео)

главица радови

КЈП „Златибор“ Чајетина увелико ради на изградњи спортских терена, површине    око 1 800 квадратних метара, на Главици изнад школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини. И ако ових дана кишно време омета радове, асфалтирање терена је завршено.

Радови на изградњи спортских терена на отвореном на Главици у Чајетини, увелико трају. На овој локацији изнад школе „Димитрије Туцовић“, планирани су терени за кошарку, одбојку, фудбал, као и атлетска стаза.  Целокупну инвестицију финансира Општина Чајетина, а извођач радова је КЈП „Златибор“ Чајетина.

"Оно што је до сада урађено су готово сви земљани радови: насипање, ваљање, све је одрађено. Сада нам остаје да радимо асфалтну подлогу, а већ следеће недеље надамо се да ћемо одрадити и подлогу на фудбалском терену, вештачку траву, а мало касније и мултифункционалну подлогу на теренима за одбојку и кошарку. Наше предузеће ће и ограђивати те терене; већ је спроведена набавка за ограду. Такође, биће урађена расвета, рефлектори и видео надзор на теренима", рекао је Срђан Пантовић, директор КЈП Златибор.


Урађен је и приступни пут у чијем продужетку је планирана изградња и асфалтирање пешачке и бициклистичке стазе која обилази целу Главицу. 

"На том делу кроз шуму на Главици биће постављене и справе за рекреацију. Биће осветљена соларном расветом што значи да нећемо уводити инсталације, биће безбедно, а биће и јефтино и еколошки", нагласио је Пантовић.


КЈП „Златибор“ започело је радове на уређењу спортских терена изнад дечијег вртића у Чајетини. У плану је да се терени за кошарку и одбојку пресвуку мултифункционалном подлогом, а у једном делу биће урађена дечја играоница са гуменом заштитном подлогом по прописаним стандардима. Такође,  постављање трибина поред постојећег фудбалског терена је већ почело.

"То су трибине које су годинама стајале на Главици, доброг су квалитета и временом нису ништа изгубиле. Те послове изводи предузеће "Путеви" из Ужица. Поред тога имамо и 21. ново паркинг место изнад вртића. Ту ћемо добити та паркинг места, да бар пробамо да гужву, јутарњи шпиц у вртићу, што лакше пребродимо. Сви знамо да годинама имамо проблем са том улицом и приступом вртићу", каже Пантовић. 

У току су припреме за асфалтирање улице Димитрије Туцовић у Чајетини која је због реконструкције канализационе и водоводне мреже била оштећена. Такође, пошто су аутобуска стајалишта на територији општине Чајетина  временом похабана и оштећена,  КЈП „Златибор“ је на себе узело задатак да их поправи и уреди , што се ових дана може видети на терену.