Караван радости и пријатељства на Златибору

Караван радости и пријатељства на Златибору

Општина Чајетина у петак 19. маја биће домаћин Каравана радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих. Свечано отварање планирано је на Краљевом тргу на Златибору у 10 часова. 

Дечаци и девојчице из Чајетине, традиционално су учесници ове манифестације која се већ десет година одржава у Србији. Овога пута такмичење ће се одржати у дисциплинама 3x3 (дечаци и девојчице 2007. годиште и млађи), Lino између две ватре (категорије 2012. и млађи и 2014. и млађи), атлетика (трка на 60м, категорија 2012. и млађи и 2014. и млађи)), Coca - cola куп за дечаке и девојчице (2007. и млађи) и мали фудбал (дечаци 2012. и млађи). Победници турнира избориће пласман на Регионално финале које се у јуну одржава у Чачку. Најбољи Симовци из Србије дружиће се на Државном финалу у Бањи Ждрело од 10. јула. Традиционално, Међународна завршница одржава се у Сплиту, где са окупљају најбољи из све три земље учеснице Игара – Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

Одржавање Спортских игара младих у Чајетини подржалi су  Oпштина Чајетина и Спортски савез Чајетина.
У марту месецу, Спортске игре младих и генерални спонзор Игара у Србији, компанија Дунав осигурање, покренули су кампању „Пружам руку, не подмећем ногу“, чији је циљ указивање на све облике вршњачког насиља и проналажење начина како да се реше такве ситуације. Марија Михајловић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих је нагласила да су fair-play и дружење у фокусу Игара од њиховог оснивања, али да сада сви имају жељу да пошаљу још снажнију поруку:

- Као највећа аматерска спортска манифестација за децу и младе у Европи, Спортске игре младих ће наставити да код деце развијају спортски дух, јер сви имамо заједнички циљ, да нам деца буду срећна и здрава. Позивам децу, али и све одрасле који су им подршка да нам се придруже на спортским теренима, одакле ћемо поред најлепших спортских, послати и важну поруку да у животу треба да будемо они који пружају руку, а не подмећу ногу.
Прилику да пошаљу поруку против вршњачког насиља имаће и Симовци из Чајетине. На крају десете сезоне, прогласиће се најбоље поруке, ове године знаћемо и где је публика показала фер навијање, али ће се изабрати и троје деце коју ће компанија Дунав осигурање наградити стипендијским осигурањима.

Програм игара: 

10:00 Отварање - Краљев трг

10:20 Атлетика - Краљев трг

10:45 Између две ватре - Краљев трг

10:45 Кока Кола куп мали фудбал - стадион Швајцарија

11:30 Баскет - дворана ТРК Златибор 

13:30 УЕФА мали фудбал - стадион Швајцарија