Камповање на Црном Рзаву

пк

За викенд од 3. до 5. јуна ПК "Торник" организује камповање на Црном Рзаву на Златибору на граници између Пањка и Семегњева.

Ово је већ друга година за редом како Клуб организује ову акцију, с обзиром да је прошле године, кажу из "Торника", по оцени чланова клуба ово била једна од најлепших акција.

"Полазак на акцију је у петак 3.5.2022. у 13h од школе у Семегњеву, одакле крећемо на пешачење преко Сандучког брда, Дивљачица и Висова све до одредишта на Рзаву у дужини од 7,5км. Пошто је петак радни дан, за оне који могу тек касније да дођу организоваћемо у току поподнева још једну туру, да могу доћи у камп и касније по завршетку својих активности."
Шатори и кабастија опрема биће одвожена теренским аутом са приколицом до удаљености 1км од одредишта (најближе докле ауто може да дође).

Прво вече планирано је формирање кампа уз дружење поред ватре и ноћење у шаторима.
У суботу успон на Горовуч, стаза дуга 10км уз 400м успона.
По повратку у камп, у зависности од времена, могуће купање на Рзаву. Затим припрема за вечерње активности и оцењивање најбоље уређеног шатора . Следи дружење уз роштиљ и планинарске приче, потом ноћење у шаторима.
Недеља ујутру распремање кампа и повратак пешице до центра Семегњева.

Неопходна опрема: вреће за спавање, шатори, подлошке, храна (вода само за долазак-у кампу има воде), прибор и посуде за јело, остала неопходна камп опрема по жељи. Обавезне пријаве код водича., Марка Џамбасовића.