Кампања Међународни дан борбе против насиља над женама

плака

25. новембар Међународни дан борбе против насиља над женама је и почетак Кампање 16 дана активизма против насиља над женама  која траје завршно са 10. децембром  - Међународним даном људских права.

Ове године активности Кампање  Женски центар Ужице ће обележавати заједно са женама  из удружења сеоских жена на подручју југозападне Србије и удружењима из Мреже жене против насиља :
Пријепоље - 25. новембар Улична акција и Округли сто посвећен заштити жена од насиља на подручју југозападне Србије  и положају жена на селу  у организацији Форума  жена из Пријепоља у сарадњи са Женским центром Ужице, Феноменом из   Краљева , Импулсом из Тутина, Дамадом  из   Новог Пазара и сеоским удружењима жена из Пријепоља :Ведрина Полимља , Експанзија Бродарево и Каменогорке.

Ужице - 26. новембар: - улична акција  и Конференција за медије, Трг партизана са почетком у 12 часова у сарадњи са удружењима сеоских жена  из Злакусе и Потпећа.

Врањачка Бања - 29.новембар:  – улична акција и Конференција за медије у сарадњи са удружењем сеоских жена Врњачке Бање , код Врапца са почетком у 12 часова.

Ариље - 3. децембар: илична акција у сарадњи са удружењема  жена Ружица и Ариљке , на шеталишту у центру града са почетком у 12 часова.

И ове године Женски центар Ужице ће у време Кампање заговарати бољу шатиту жена од насиља, већи број социјланих услуга за подршку женама за излазак из насиља  са посебним фокусом на изградњу регионалне сигурне куће на подручју Златиборског округа  и регионално финансирање СОС телефона за жене жртве насиља.

Конференцја која ће се одржати 26. новембра у Ужицу ће бити посвећена теми заштите и подршке женама жртвама насиља: колико је важна доследна и свеобухватна примена законске регулативе у заштити жена од насиља, недостатуку сигурне куће, изазовима у финанисрању услуге СОС телефона , спровођењу пројекта “Сигурније окружење за сеоске жене југозападне СРбије”.