ЈП "Голд гондола Златибор" - Резиме 2022. године и планови за наредну годину (видео)

Бојана Божанић, дитекторка ЈП „Голд гондола Златибор“

Иза ЈП „Голд гондола Златибор“ је још једна успешна година којом је додатно поставила високе страндарде пословања. Од почетка рада до сада, најдужа панорамска гондола на свету превезла је око 470 000 људи и тако превазишла сва очекивања.

У жељи да број задовољних посетилаца златиборске гондоле буде што већи, запослени овог предузећа су активно радили на побољшању понуда, садржаја и квалитета услуга. 2022. Годину обележили су бројни радови на гондоли, почев од унапређења функционисања комплетне гондоле, побољшања система комуникације између станица, као и адаптација на сигналном каблу. Пре летње сезоне набављено је 18 нових кабина како би се смањиле гужве и ред чекања, док је на последњој станици на Торнику стављена надстрешница, тако да је она комплетно затворена и адаптирана као заштита комплетне инсталације за неометан рад у зимским условима.

„У току ове године уложили смо доста енергије, рада и средстава у привлачење већих група људи, туристичких агенција, а сарадња са хотелима је подигнута на виши ниво у односу на прошлу годину, што се види по начину на који функционишемо, као и по броју путника и броју продатих карата. Октобар и новембар су искоришћени да се заврши надстрешница на почетној станици, ради се и управна зграда која је до сада укровљена , а завршени су и груби радови на њој, док коначан завршетак радова очекујемо следеће године“, рекла је Бојана Божанић, дитекторка ЈП „Голд гондола Златибор“.

Да би спремно дочекали зимску сезону и новогодишње празнике , рад гондоле је у новембру и децембру био у повременом прекиду како би запослени предузећа Пома одрадили комплетан преглед система и линије рада, а од 17. децембра наставља се са редовним свакодневним радом. За посетиоце свих узраста биће организоване разне наградне игре, активности на снегу, вожња тјубингом, као и послужење на међустаници Голд гондоле.

„Почећемо годину једним лаганим бранчом у ваздуху, односно послужењем у гондоли, искључиво традиционалним производима, а након тога покушаћемо да скијашима и свима који воле природу пружимо могућност да купе неке интересантне, и специјално за гондолу направљене козметичке производе. Наравно да ће за децу и за младе на гондоли увек бити интересантних ствари и на томе са задовољством радимо“.

Предузеће има дугорочне планове који подразумевају постепену реализацију активности, међу којима је акценат на новим пројектима.

„У наредном периоду планирамо, а већ смо дефинисали и буџет , за изградњу соларне електране како би могли да пређемо на алтернативни извор снадбевања струјом. Такође крећемо са припремама и пројектним активностима за изградњу нове гондоле која ће путнике возити од међустанице до врха Чиготе. На том плану смо већ радили неке припремне активности и сада треба да пређемо на пројектовање и да се базирамо на одабир извођача у складу са законским прописима.“

Голд гондола активно је учествовала током читаве године у многобројним друштвено одговорним активностима, иновативним атракцијама, бројним семинарима и сајмовима. Следећа година већ је осмишљена, са пуно зацртаних планова и циљева, а у припреми је мноштво иновативних садржаја који ће бити прилагођени свакој сезони , јер само тако ће златиборска гондола задржати интересовање путника, наводећи их да се поново враћају, и наставити да привлачи нове.  

 

Сања Глишовић