ЈКП "Водовод Златибор" - сви постављени планови се приводе крају (видео)

ЈКП "Водовод Златибор" Чајетина у овој години урадило је доста послова који се тичу проширења водоводне и канализационе мреже на Златибору и у Чајетини, као и у сеоским месним заједницама. В.Д. директор овог предузећа Мирослав Ђокић, истиче да су сви постављени планови углавном завршени.

Екипе ЈКП "Водовод Златибор" Чајетина ових дана изводе радове на више локација у Чајетини, Златибору и другим местима у окружењу. Радови на водоводним крацима у Шљивовици приводе се крају након чега следи повезивање корисника и пуштање воде из бушотина како би становници до Нове године добили воду.

"Ових дана радимо и на довођењу воде до међустанице Гондоле, копа се канал, полажу се цеви и то би требало да буде готово ове седмице. Завршили смо водоводни крак за Смиљаниће у Љубишу, постављен је цевовод а у наредној години требало би одрадити потребне радове на изворишту. Такође, у току су и завршни радови око постројења за прераду отпадних вода на Златибору, раде се шахте како би се кишна канализација одвојила од фекалне а фекална увела у постројење. При крају је монтирање опреме и једино што је преостало јесте стављање постројења у пробни рад одмах након добијања прикључка на електромрежу", рекао је Мирослав Ђокић в.д. директор ЈКП "Водовод Златибор" Чајетина.

Поред постројења за прераду отпадних вода на Златибору радиће се и на постројењу за прераду отпадних вода у Чајетини. У плану је израда пројекта и довод свих отпадних вода на једну тачку, на Сушицу. Такође, радови на Златиборском језеру су у завршној фази. Постављају се електроинсталације а пумпе које ће пунити језеро фукционишу беспрекорно. Преостали су додатни радови који ће омогућити да у зимском периоду језеро постане омиљена локација за најмлађе, односно клизалиште.

"На Златибору има пуно објеката који се граде и сви они траже прикључке на водоводну мрежу. Ми ћемо свима удовољити, свима који су испунили законске услове, свима који имају дозволе и који су у редовним процедурама", каже Мирослав Ђокић в.д. директор ЈКП "Водовод Златибор" Чајетина.

У наредној години намера ЈКП "Водовод Златибор" је и да прошири водоводну мрежу у Голову, Мушветама и на Сушици. Извођење свих поменутих радова биће олакшано захваљујући доброј механизацији којом ово предузеће располаже а током зиме биће ангажовано и на зимском одржавању путева у Чајетини и ка Кривој Реци.

https://www.youtube.com/watch?v=GDN8xIMieCE Данка Миловановић