"Једночинке" Милановачког позоришта изазвале одличне реакције публике (видео)

Синоћ је на сцени Дома културе у Чајетини публика имала прилику да погледа "Једночинке" и забави се одличним извођењем Милановачког аматерског позоришта. Заслужан за режију на текст Антона Павловича Чехова  је Бранко Кнежевић, глумац и редитељ овог позоришта.

https://www.youtube.com/watch?v=wd1bd2Ur--M У чајетинском Дому културе синоћ је било доста смеха. Чеховљеве  "Једночинке" у изведби Милановачког аматерског позоришта биле су све, само не аматерске. Од 2014. глумци овог позоришта играју их успешно и освајају награде. "У Пожаревцу 2014. на фестивалу "Миливојев штап и шешир" , наш колега Предраг Лошић који игра у другој једночинки "Трагичар од невоље" освојио је "Миливојев штап и шешир" . Такође је и у Прокупљу добио награду за глумца Фестивала, по мошљењу Жирија у сенци, " каже Даница Вучетић, глумица и организатор позоришта у Милановцу.

"Такође, ова представа је изведена у Звездара театру на Новој сцени по позиву академика Душка Ковачевића, као и у Волоколамску у децембру прошле године у оквиру 78 година од ослобођења Волоколамског региона у 2.Светском рату."

На сцени су се смениле три једночинке: "Медвед", „Трагичар од невоље“ и „Просидба“ у којима је своје роле мајсторски извело осам глумаца. Чајетинска публика имала је задовољство да их види захваљујући сарадњи Спортског центра и  аматерске групе Дома културе са Милановачким позориштем.

Није само глума била запажена и награђена  аплаузима. Били су то и изузетно лепи костими који су осликавали дато време и дали уверљивост целокупној сцени. За њих је заслужна Биљана Кнежевић,  и за свој рад награђена на Међународном позоришном фестивалу „Бескрај 10 квадрата“у Прокупљу.

Мирјана Ранковић Луковић