Ивана Петерс- глас који осваја

„Културно лето“ је на Златибор довело различите музичке групе и извођаче, самим тим и разноврсне звуке међу посетиоце овог туристичког места , са циљем да задовољи све укусе и све генерације. Синоћ је на Краљевом тргу концерт одржала Ивана Петерс, приуштивши публици, својим раскошним гласом, посебан угођај.

Било да је са својом групом или без ње, Ивана Петерс даје себе публици потпуно јер, како каже, пева оно што воли било да је реч о песмама које је радила са „Негативом“, или некима од других извођача. Оно што ради када не наступа опрт се тиче музике и стварања.

„Радим на новим песмама. Не фантазирам о новим албумима и не знам каквим издањима, само желим да стварам музику, тако да су у припреми до сада три песме. Мислим да ће до јесени једна сигурно да угледа светлост дана,“ прича насмешено Ивана Петерс. О музичким правцима и томе шта се данас слуша и шта она воли да чује, каже:

То што преовлађује нека врста музике коју широке народне масе слушају, ту неку популарну музику која им се са Запада помало натура, ја мислим да је, у ствари, помало размажена публика... А и прилив је тог неког новог начина певања и продукције и свега тога. Не значи да музика треба да стоји у месту и да треба да свирамо ствари од пре 20 година, али треба са укусом да се креће и да се не иде у екстрем“.

А о Златибору, на којем је чест гост, Ивана има само речи хвале.

DSC_0343 (Medium)

„Познајем доста крај око Центра, чак и ранч „Зову“, пар хотела у које редовно долазим и већ ме знају тамо. Моја кћерка је била овде на екскурзији и волим да је доведем и проведем са њом макар три-четири дана... Довољно је за мене, из Београда да побегнем мало. Овде је добар ваздух, клопа, и мислим да има добру понуду и за децу; у сваком случају она се увек добро проводила овде, а мени је то мерило.“

Оно што је чека након Златибора јесте још пар наступа на летњим позорницама, у септембру наставак сарадње са Иваном Ивановићем и промоција нових песама.

Мирјана Ранковић Луковић,