И до 70 прегледа дневно у ковид амбуланти Дома здравља у Чајетини

Епидемиолошка ситуација на територији чајетинске општине од почетка новембра показује тенденцију погоршања, а у Дому здравља још увек излазе на крај са све већим бројем прегледа, захваљујући додатном ангажовању медицинског особља.

Од самог почетка пандемије организација запослених Дома здравља у Чајетини била је на задовољавајућем нивоу. Одмах након прве појаве вируса КОВИД-19 у просторијама медицине рада у Чајетини, уређена је посебна амбуланта за пријем пацијената са симптомима новог вируса . Циљ одвајања ковид амбуланте јесте да се пацијетни са респираторним тегобама физички одвоје, како би се спречило евентуално ширење заразе. Радно време амбуланте мења се у зависности од инструкција Министарства здравља. Тренутно је то од 7-21 часова сваког дана а пацијентима је 24 часа доступан и број телефона на који могу добити све потребне информације (031- 3831 916 локал 124).

Ових дана, каже директорка Дома здравља др Мирјана Ђуровић, број првих прегледа досеже и до 70 пацијената дневно. Према подацима из последњег извештаја ЗЗЈЗ Ужице број заражених на територији општине Чајетина је 12, што нам говори да је у наредном периоду одговорност сваког појединца веома важна и са одговорним понашањем треба наставити и даље.

Велика захвалност из Дома здравља упућена је кризном штабу општине Чајетина, који је на време обезбеђивао сву потребну количину личне заштитне опреме и лекова, помажући здравственим радницима да што безбедније преброде кризу насталу утицајем вируса КОВИД-19.

Да локална самоуправа и предузећа чији је оснивач општина Чајетина пружају адекватну помоћ доказ је и шатор који је постављен испред ковид амбуланте у Чајетини, површине 25 М2 и служиће као чекаоница за пацијенте који се јављају са симптомима корона вируса. У ковид чекаоници биће обезбеђено грејање а Општина ће предузимати све неопходне превентивне мере у складу са развојем епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом на територији општине Чајетина.