И Бранешци добили нови асфалт

Општина Чајетина за ову годину имала је велике планове за побољшање путне мреже. Радило се током целе године, а у последњих месец дана, да не изненади снег, радови су интезивирани. Асфалтирани су и најудаљенији путни правци, а ових дана асфалтом је покривено и неколико деоница у Бранешцима.

У МЗ Бранешци током ове године асфалтирано је више путних праваца. Афалтиран је пут од Вревића кућа према Оку у дужини од 1 100 метара, а пресвучено је око 1700 метара пута од Сушице до Нинчића. Недавно је асфалтиран пут Поповина – Бјелиш у дужини од око 550 метара. Вредност радова износила је 2.800.000 динара. mz branesci  nincic „Значај пута је заиста велики. Путна инфраструктура, струја и вода је по мени најважнија за једно село. У нашој месној заједници има доста омладине која је одлучила да остане на селу. Пошто су многи од њих запослени у Чајетини и Златибору пут је јако битан и један је од разлога њиховог останка на селу“, каже Милован Нинчић, председник МЗ Бранешци.

Један крак пута стигао је до појединих кућа, а ову инвестицију домаћини су подржали са 50% учешћа. Асфалтирање поменутог пута било је потребно због због тога што су мештани имали великих потешкоћа приликом његовог одржавања. Тај проблем сада је решен тако да не крију задовољство.

mz branesci 2

„Овај пут сада ће бити лакше одржавати, јер раније га је вода увек носила. Ово је право решење које ће трајати годинама“, каже Новак Станић, један од мештана. Са њим се сложио и старина Саво Мирић, хвалећи труд и рад локалне самоуправе. Он напомиње да у села никада није више улагано, у последњих педесет година. Душан Војновић, члан савета МЗ Бранешци хвали председника МЗ уз тврдњу да је својим ингеренцијама у знатној мери допринео изградњи путне инфраструктуре. Нада се да ће и идућа година бити овако успешна, а као приоритет наводи наставак асфалтирања пута за Вукмановиће.

Председник МЗ Бранешци задовољан је учињеним у овој години. Планова увек има, каже он, и напомиње да ће њихова реализација првенствено зависити од потреба мештана и расположивих средстава.

Драгана Росић, zlatiborpress.rs