Хуманост Чајетинаца поново на делу (видео)

Нова традиционална акција давања крви у Чајетини организована је у сарадњи Службе за трансфузију крви Ужице и Црвеног крста Чајетина. Одзив на акцију у Дому пензинера је био задовољавајућ, а сваки давалац је значајан због повећаних потреба током летњих месеци.

"Незгодно је зато што се ужичка болница налази на тој саобраћајници која је јако оптерећена, свакодневно се дешавају различите незгоде. Заиста се трудимо у Служби да обезбедимо довољне количине крви за све наше пацијенте, да имамо варијанту да крв чека пацијента, а не пацијент крв. Зато и користим прилику да позовем све даваоце, чак и оне који нису никад дали крв, а имају више од 18 година, да дођу да пробају, како бисмо били увек спремни да пружимо максималну услугу. Користим прилику да се захвалим и организаторима и људима који су нам омогућили да радимо у овом простору,"

каже др Бранкица Тешовић, тансфузиолог из Службе за трансфузију из Ужица, која је прилагодила свој рад околностима током пандемије коронавируса са чешћим акцијама како би се обезбедио довољан број јединица крви. Добровољно давалаштво је развијено у Чајетини, што је показала и ова акција као најава за будуће.

https://www.youtube.com/watch?v=bczlMASHtw4&ab_channel=TV%C4%8Cajetina