Гондолин бранч у ваздуху освојио представнике медија из Немачке и Аустрије

Gold gondola

Представници медија из Немачке и Аустрије бораве током викенда, 3. и 4. јуна на Златибору, у оквиру њихове посете нашој земљи коју организује Туристичка организације Србије. Најпосећенији планински центар Србије угостио је новинаре медијских кућа Паннониен ТиВи & Реисесофа, Рицхтер дирецт, Цлевен Реисен, Салзбургер Нацхрицхтен, Прессебüро Дüринг и Травел цонтинент, који ће кроз прилоге, репортаже, блогове пренети своја искуства и личне доживљаје и приказати вредности Златибора. 

Посебно су истакли важност „Голд гондоле“ захваљујући којој је Златибор препознат на мапи светских дестинација. Овом приликом представници страних медија су уживали у доживљају Златибора из другачије перспективе у кабинама најдуже панорамске гондоле на свету. Са својих девет километара ваздушне трасе пружила им је незабораван доживљај током вожње изнад живописних златиборских предела, као и несвакидашњег „бранча у ваздуху”.

Гости из Немачке и Аустрије су уживали у златиборском оброку у ваздуху и доживели дух традиције дегустирајући пршуту, сланину, кулен, домаћу питу и сир које су направили локални произвођачи из златиборских села. Уз овај разноврстан планински оброк послужени су домаћа ракија, сокови и вода. Поред изврсног укуса и великог избора специјалитета, на госте је посебан утисак оставила сама поставка трпезе која је декорисана на такав начин да је спојила традиционално и модерно и представља ову иновативну понуду “Голд гондола” намењену потребама савременог туристе.

Обилазак природних лепота, атракција и садржаја којима Златибор располаже, вожњу најдужом панорамском гондолом на свету као и дегустацију традиционалних гастрономских специјалитета на путу до врха Торника ће наши гости пренети својој милионској публици. Захваливши се домаћинима на гостопримству, представници медија су истакли да Златибор поседује изврсне потенцијале за туризам који ће их сигурно поново довести на најпосећенију планину Србије.