Гондола подржала борбу против насиља над женама

Гондола подржала борбу против насиља над женама

„Стоп насиљу над женама“, поручили су данас запослени у ЈП „Голд гондола Златибор“ поводом Међународног дана борбе против насиља над женама које представља један од најчешћих облика кршења људских права заснованог на уверењу да жене не требају да имају равноправан статус са мушкарцима. Сваке године у Србији буде убијено око 30 жена, а истраживања показују да је сваки фемицид могао бити спречен.

Према најновијим подацима Женског центра Ужице, од почетка године до данас, на територији Златиборског округа реализовано је 876 консултација СОС телефоном и 119 индивидуалних разговора у просторијама Женског центра.

  „ЈП „Голд гондола Златибор“, као друштвено одговорна компанија у којој 40 посто запослених чине жене и Савет за родну равноправност општине Чајетина, чији сам председник, подржавају равноправност и економско оснаживање жена као и апсолутно нулту толеранцију на било који вид насиља и дискриминације. Решавање проблема насиља над женама, треба да нам буде приоритет не само на овај дан, већ свакога дана и у читавој друштвеној заједници, која има веома важну улогу у промовисању истинских вредности, а пре свега културе толеранције и међусобног уважавања и ненаслилног понашања“, каже Бојана Божанић, директор ЈП „Голд гондола Златибор“.

Међународни дан борбе против насиља над женама, 25. новембар, проглашен је на првом састанку феминисткиња у Боготи 1981. године. Одабран је као дан сећања на сестре Мирабел које је убио диктатор Рафаел Трујило у Доминиканској Републици 1960.