"Голд гондола" у празнично време (видео)

гондола

За време васкршњих празника златиборска гондола је била добро посећена. Због јаког ветра није радила у петак, али је од суботе до понедељка у вожњама уживало 3005 путника.

 ЈП „Голд гондола Златибор“ се перманентно труди да своју понуду обогати са неким новим, интересантним садржајима. За време васкршњих празника посетиоци су имали прилику да погледају ретроспективну изложбу фотографија на којима су приказане различите фазе градње гондоле, док су најмлађи гости уживали на дечијем игралишту на Торнику или на међустаници код Рибничког језера. 

„Зимска сезона је била одлична; неких 40 000 посетилаца у јануару, у фебруару и марту нешто мање с тим што је март био бољи од истог периода прошле године.  Током васкршњих и првомајских празника очекујемо да ћемо поново потући рекорде од прошле године. Цифре се, дакле, пењу навише а наш је циљ да се добро припремимо за летњу сезону. Мало смо уредили простор на међустаници и на последњој станици, са дечјим игралиштима, са малим кутком за фотографисање, стазама за шетњу на међустаници... Почетна станица је колико-толико уређена јер је то још увек градилиште, јер се планира изградња и завршетак управне зграде ове, и усељење почетком следеће године. За лето планирамо још неке садржаје, сасвим сигурно, а циљ нам је да се гости враћају гондоли; да се сваки пут возе када дођу на Златибор, и да сваки пут имају нешто ново да виде“, каже Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гондола“.

Извршни радници Голд гондоле су ових празничних дана, у духу највећег хришћаноског празника Васкрса, посетиоцима гондоле честитали празник уз традиционално куцање јајима и добре жеље.