„Голд гондола“ наставља да побољшава своју понуду и квалитет услуга (видео)

гондола

У жељи да  број задовољних посетилаца златиборске гондоле буде што већи, и да се задовољни туристи враћају на нове вожње, предузеће „Голд гондола“ наставиће да и у овој години побољшава своју понуду и квалитет услуга. Због тога се већ кренуло са припремама и реализацијом планова за 2022.годину у којој ће важна ставка бити набавка нових  кабина.

„Набавка кабина је једна од активности које ми планирамо у овој години и средства за то су обезбеђена. Наш циљ је да се скрати време чекања на кабине, мада се сада чека мање од минут времена, али и да повећамо капацитет наше гондоле. Бројке о посети и вожњи гондолом су заиста импресивне. Само у првих 20 дана јануара возило се око 30 000 људи, а већ смо прешли цифру од 300 000 у првој години рада што је фантастичан број; и – идемо даље“, рекла је Бојана Божанић, директорка ЈП „Голад гондола“ . 

За набавку нових 20 кабина опредељено је 60 милиона динара. Жеља запослених је да нове кабине обогате и додатним садржајима како би путницима панорамско разгледање учинили још пријатнијим. У наредном периоду почеће се са градњом надстрешнице на последњој станици гондоле која ће путнике и запослене штитити од падавина, али и јаког сунца. Следећа фаза би била изградња угоститељских садржаја на самом врху. 

„Ја се искрено надам да ћемо послове око планске документације завршити у овој години и у наредној, 2023. години, кренути са уређењем комплетног простора на врху Торника који припада Општини, а дат је на коришћење „Голд гондоли“. Наредна активност је наставак радова на почетној станици где је у плану да се заврши управна зграда. Очекујем да ћемо на пролеће са радовима наставити“, додаје Божанићева.

Успешна година пословања „Голад гондоле“  поставила је високе стандарде како за ову,тако и за оне које следе, каже Бојана Божанић. Зато се праве дугорочни планови који подразумевају сукцесивну реализацију активности међу којима је од важнијих ставки - уређење међустанице које ће изискивати и опредељење већих средстава из буџета општине Чајетина, али и неке друге попут изградње и обележавања пешачких и бициклистичких стаза од почетне до међустанице.

„Већ су у протеклој години кренуле туре које заљубљеници у природу користе да у једном правцу иду гондолом, а у другом се враћају пешке. Ми ћемо се укључити у промовисање таквих активности. Имамо пуно планова! Ова година ће да буде наставак доброг рада и верујем да ћемо цифре о којима сам говорила, у 2022. години превазићи.“

Мирјана Ранковић Луковић