Фудбалери Златибора са водеће позиције чекају пролеће

Јесењи део Зоне Дрина ФК Златибор завршио је као водећи тим лиге, са 39 освојених бодова и без пораза (12 победа и три ремија). Чајетинци су најбољи напад (29 постигнутих голова) и најбоља одбрана лиге (7 примљених голова). Предност у односу на најближег пратиоца, Слогу 1940 износи пет бодова.

-Фантастичан резултат, не само ове јесени, већ када се погледају претходне три године. Показали смо завидан ниво игре у том периоду, а то смо постигли јер смо сви постали екипа, од економа, преко помоћног тренера, играча, све до председника Радуловића. Ове године су нам дебитовали млади Стојић и Дучић. Из године у годину напредујемо. Не смемо допустити никакво опуштање у наставку сезоне, нема тих бодова који се не могу изгубити. Ипак, у поменуте три године смо у неких 80 утакмица имали само четири пораза и то нам даје за право да се надамо најбољем. Ако можемо упоредити на тај начин, резултат који смо ми остварили у Зони раван је учинку Црвене Звезде у Суперлиги – каже тренер Милан Чанчаревић.

Задовољство оствареним резултатима није крио ни искусни везиста, Владимир Мудринић, по многима најзапаженији играч Златибора ове јесени.

-Мислим да се нико није надао оваквој полусезони, иако смо очекивали прво место. Надали смо се мало већој бодовној разлици у односу на Слогу, али није лоше ни овако. Остаје нека драж такмичења у наставку. Тешко је на гостовањима, а и код куће смо на почетку имали мало проблема, никога у овој лиги не можете добити превише убедљиво. Ни на пролеће неће бити лаких бодова нигде.  Својим играма сам изузетно задовољан. Читаву полусезону сам имао проблема са повредама, тако да није страшно што сам само две утакмице пропустио. Укупно гледано, и ја лично, а и клуб, морамо бити задовољнизакључио је Мудринић.

https://www.youtube.com/watch?v=yBY8pp1xb88

И. Јанковић, www.zlatiborpress.rs