Фудбалери Златибора почињу сезону утакмицом против Слоге

Фудбалери Златибора почињу такмичење у Српској лиги Запад

Фудбалери Златибора почињу такмичење у Српској лиги Запад након прошлосезонског испадања из Прве лиге Србије. Нови тренер потпуно измењеног тима Славиша Коваћевић уочи прве утакмице са Слогом, код куће, каже да је потребно времена да се екипа уигра и дође до жељене  форме.
Фудбалском клубу Златибор је после лоше кампање и испадања у Српску лигу била потребна нова енергија коју је са собом донео искусни тренер Славиша Ковачевић. Некадашњи фудбалер крагујевачког Радничког годинама ради у клубовима Западне Србије, а у Златибору поново сарађивати са спортским директором и доскорашњим тренером Предрагом Ристановићем, са којим је био у Радничком.  После нешто више од месец дана рада са екипом, Кoвачевић у чијем стручном штабу су и Ивица Цветановски и Саша Ристић сматра да је потребно још времена за упознавање и прављење система игре.
Златибор је током лета променио комплетан играчки састав, а у првим мечевима очекује се највише од играча као што су Јованић, Милошевић, Ђорђевић, Маринковић, браћа Бугарчић а тренер Ковачевић каже да је потребно још неколико појачања у свим линијама тима. 
Нови капитен Златибора је повратник у клуб Ђорђе Бабић. Дватесеттрогодишњи крилни играч је дошао на позајмицу из лучанске Младости са којом има уговор до следећег лета. Осим што је дебитовао за Младост у Суперлиги, играо је и за Слободу, ФАП из Прибоја и Лозницу. 
После утакмице против Слоге, чајетински тим ће у трећем рангу српског фудбала играти против Младог Радника, ФАП-а, Будућности Крушика, Полета из Љубића, Јошанице, Реала из Подунаваца, Лознице, Тутина, Борца, Врела, Омладинца из Здравчића, Такова, Слоге из Петровца на Млави и Михајловца. 
Утакмица првог кола Српске лиге Запад између Златибора и пожешке Слоге игра се у суботу 19. августа од 17:30 часова на стадиону Швајцарија, а клуб позива све љубитеље фудбала да пруже подршку новој екипи.