Фудбалери Златибора остварили прву суперлигашку победу

У утакмици 6. кола Линглонг Суперлиге Србије фудбалери Златибора су на "Градском стадиону" у Ужицу савладали екипу Младости из Лучана са 1:0, голом Ифета Ђаковца у 60. минуту.

Чајетински тим је тако дошао до прве суперлигашке победе у клупској историји, а укупно до четвртог бода у сезони. Сва четири освојена су у последња два сусрета, тако да је Златибор можда најавио боља издања у наставку такмичења. Тренутно су на деоби 16. места.

У наредном колу Златибор ће гостовати у Крушевцу, а ова рунда одиграће се за две седмице, због паузе услед репрезентативних окупљања.

У преосталим дуелима овог поподнева Рад је остварио такође прву победу, савладавши Напредак (3:1), Нови Пазар и Радник играли су без голова, Бачка је са 2:1 савладала Вождовац, а Раднички Ниш је са 2:0 био успешнији од Пролетера.

У недељним дуелима састаће се: Војводина-Партизан, Мачва-Спартак и Црвена звезда-ТСЦ.

ФК Златибор: Чупић, Јездимировић, Анђелковић, Почек, Ђаковац, Ђокић, Глишовић, Милорадовић, Миличић, Јањић, Крстић. На клупи: Стаилковић, Стојић, Стаменковић, Бјелош, Ибрахим, Радовић, Ивановић, Радмановац. Тренер: Предраг Ристановић.

ФК Младост Лучани: Зечевић, Милошевић, Јовановић, Бабић, Одита, Мићевић, Баха, Цветковић, Јешић, Милошевић, Шатара. На клупи: Кнежевић, Кос, Радивојевић, Кијевчанин, Станић, Милановић, Перовић, Станисављевић, Тешић, Јовановић, Бојовић. Тренер: Горан Станић.

https://www.youtube.com/watch?v=5qop_w_6iAE&feature=emb_logo (фото: архива)