Фудбалери Спартака на "Швајцарији" пред почетак нове сезоне (видео)

Стандардна база летњих припрема фудбалера Спартака није промењена ни овог лета. Суботичка екипа на "Швајцарији" спроводи главну фазу припрема пред почетак нове сезоне у Суперлиги Србије, где ће у 1. колу дочекати нишки Раднички.

-Овде смо већ дуги низ година уназад, сваке године буде сјајно, стога се увек и враћамо. На средини смо припрема, често имамо по два тренинга дневно. Момци одлично раде, иако су им ноге већ помало "тешке". Задовољан сам игром коју су приказали у првој контролној утакмици против Дечића, а током боравка на Златибору одиграћемо још четири меча. Мислим да ће све ићи узлазном путањом и да ћемо бити спремни за првенство. Ово нам је битан период рада, развијамо игру која нас је красила и раније. Раднички се добро појачао, а на нама је да уз још пар појачања створимо репрезентативан састав - каже тренер Спартака, Владимир Буач.

За сада је тим појачан само једним новим именом, а неколико играча је пред могућношћу одласка у неки други клуб.

-За сада је дошао млади штопер из Вождовца, Вук Богдановић. Близу одласка је Немања Текијашки, заменик капитена, који је веома значајан играч за нас. Иако је то губитак по тим, срећни смо јер је он пред новим изазовом у каријери. Прелазни рок је до краја августа, тако да ће нам требати неко да замени Текијашког ако оде, а понуде имају и Манчић, Туфегџић, Дунђерски, Срећковић, Иванчевић... С обзиром на рад нашег клуба, убеђен сам да ћемо довети добра појачања и да ћемо бити у врху табеле. 

Уз Спартак, "Швајцарија" је и овог лета база за још неке суперлигашке тимове, попут Радника, лучанске Младости и Вождовца, а наредних дана ту ће тренирати Рудар из Пљеваља, Рудар из Приједора и још неколико школа фудбала.

https://www.youtube.com/watch?v=NasqqLObj6g И. Јанковић