Фудбалери синдикалци задовољни после Златибора

Синдикат професионалних фудбалера Независност на Златибору је провео 10 дана где су играчи без тренутног ангажмана одржавали форму и спремали се за турнир синдиката ФИФ Про у Загребу. Екипу од 19 фудбалера красила је позитивна атмосфера, а забележене су и две победе.

Поред бројних екипа које се припремају на Златибору, утисак је да се једна група фудбалера издвајала атмосфером, заједништвом, али и добром игром. Синдикат професионалних фудбалера „Независност“ осми пут је организовао тренинг камп за играче који су тренутно без уговора. У две контролне утакмице победили су румунски Газ Метан са 2:0 и бањалучки Борац са 1:0. Тренер ове екипе Радован Кривокапић каже да резултат није најважнији.

- Ја сам говорио увек да резултат није најважнији али јесте битан због радне атмосфере, амбијента, самопоуздања и стицања победничког менталитета. Ја као тренер увек тежим победи и да будем најбољи. Сви су момци спремни, добро су радили, задовољни су. Са осмехом су дошли, тако су и отишли и то ми даје наду да ћемо остварити добар резултат у Загребу. Сви играчи су дошли својокм вољом на припреме, нико их није силио да буду ту. Прихватили су рад сасвим нормално и мене као тренера пошто сам први пут са њима. Са те стране сам веома задовољан, створена је добра атмосфера и породични амбијент, имали смо добре одосе на терену и ван њега што је добар предуслов да се направи добар резултат,

каже доскорашњи тренер Бачке Тополе са којом је у три године прескочио два ранга, али је прекинуо сарадњу како би добио Про лиценцу. Кроз камп је прошло 19 фудбалера, а услов је био да се пријави на време и плати чланарина у синдикату. Тим се уиграва за турнир синдиката из бивших југословенских република ФИФПро који се од 29. јуна до 2. јула одржава у Загребу и је сачињен већином од суперлигашких и прволигашких играча. Прошлогодишњи члан јерменског Ширака Милутин Ивановић је пети пут  заредом на припремама синдиката.

- Радило се жестоко, али је са овим момцима и оваквим стручним штабом стварно пријао тај рад. Добили смо обе утакмице, били смо компактни, испоштовали смо оно што смо се договорили на састанцима. И оно што је веома битно је да све проистиче из фантастичне атмосфере кјоју смо створили. Мени је ово пета година заредом да учествујем са синдикатом на кампу и сваке године је све боље, лепше и организованије. Имам и успеха са синдикатом да смо већ играли ФИФПро турнире, два у Швајцарској смо освојили. Атмосфера је добра пре свега зато што су момци фантастични и јер су услови мало либералнији него у клубовима,

поручује двадесетседмогодишњи нападач. Синдикат који постоји од 2009. године ради на заштити права и интереса фудбалера, поштовању закона, очувању фер плеја али и спречавању намештања утакмица. Камп на Златибору је и прилика да се слободни играчи представе менаџерима и клубовима, а координатор кампа Ајаздин Нухи каже да су два фудбалера напустила припреме да би се јавили заинтересованим тимовима.

- Искрено да кажем, ја сам увек задовољан, али може и боље и горе. Са моје тачке гледишта, презадовољан сам групом момака која је биа ове године, испоштовали су сваки договор, ништа им није било тешко нити им је сметало. Одрадили су тренинге професионално, као да су у клубовима. Баш сам са шефом Кривокапићем причао о томе да не знам из ког разлога су ти момци без клуба. То ми је јако жао, али ми је веома драго што имамо прилику да радимо са њима. Морам да напоменем да су они одрaдили овај камп као да су у свом клубу и овом приликом им се баш захваљујем на таквом односу и залагању. За сад су два играча током ових припрема напустила камп и нашла неке ангажмане. Имамо ситуацију да овде на Златибору има доста екипа и заинтересоване су за играче, тако да има смисла зашто смо долазили овде,

каже некадашњи играч многих клубова, између осталих Партизана, Зете и ОФК Београда који је и сам имао минутажу на овим припремама. Из Синдиката Независност поручују да су задовољни условима на теренима Спортског центра Чајетина и хотела Палисад. Амбиција на турниру у Загребу је да се освоји прво место, али и да се играчи покажу како би пронашли клубове.

(Фото: Синдикат фудбалера)