Фудбал: Златибор победом опстао у лиги (видео)

Радовање фудбалера Златибора

Фудбалери Златибора победом над ОФК Бачком у последњем колу Прве лиге Србије обезбедили су опстанак у друголигашком рангу такмичења. Тријумф од 2:1 на домаћем терену на Швајцарији после преокрета сачувао је чајетински тим на безбедном месту изнад зоне испадања. 

Последња утакмица у сезони била је тешка, напета, неизвесна, као и цело првенство за фудбалере Златибора. Чајетински тим је дошао до 12. победе у сезони чиме је остао једно место изнад зоне испадања и сачувао је предност од два бода од Будућности из Добановаца која је такође као домаћин савладала Рад. У Српску лигу испадају Тимок, Кабел и управо Бачка која је Златибору задала много мука.

Меч није текао добро по домаће. Имали су иницијативу, стварали шансе после прекида, али је до жарко жељ еног гола прва дошла Бачка лепим голом Давида Нинковића. Ипак, чајетински тим се не предаје и до преокрета долази головима врсних џокера којима погоци нису примарни задатак. Већ у 37. минуту изједначује Грк Астериос Економикос што му је први гол у седмој утакмици у овој сезони. У борби отвореног гарда победоносни гол постиже штопер Александар Митровић у 69. минуту у стилу свог убојитог имењака и презимењака из репрезентације Србије. У последњих пола сата Златибор је показао довољну чврстину у одбрани и тако је дошао до четврте победе у последњих пет утакмица чиме је показао најбољу форму у најбитнијем периоду сезоне.

Златибор је повратничку сезону у друголигашком рангу завршио са 47 бодова и такмичењем у плеј-ауту, а остварени клупски циљ опстанка у Првој лиги Србије.