Фудбал: Златибор напада прво место за прославу пласмана у Суперлигу (видео)

У слављеничкој атмосфери фудбалери Златибора дочекују Будућност у последњем колу Прве лиге Србије јер су изборили пласман у Суперлигу, а мотив пред меч у суботу је и да се освоји прво место чиме би се крунисао највећи успех у клупској историји дугој 75 година.

„Обезбедили смо улазак у Суперлигу, то је била наша жеља од почетка, али не бих рекао да нема утакмица такмичарски значај кад смо дошли у ту ситуацију да победом обезбеђујемо прво место на табели, онда смо сами себи дали нови задатак, тако да желимо са победом да се опростимо од навијача и свих и као први уђемо у лигу. Ипак је другачије када се уђе са првог места, него са четвртог. То је наш мотив и мислим да ћемо пред пуним трибинама то и остварити,"

каже тренер Златибора Предраг Ристановић. Оверу пласмана у елитно друштво Златибор је остварио у прошлом колу против директног ривала Колубаре у гостима, али су Лазаревчани изразили велико нездовољство због суђења.

"Кад се погледа снимак, види се да ту ништа није спорно, њихов играч је заслужено добио црнеми картон, били смо доста бољи на тој утакмици. Гледао сам поновљени снимак и по мени би реалан резултат требало да буде 8:2 за нас. Ако нас је њихова публика испратила аплаузом на крају утакмице, онда то све говори. Они су људи доста уложили у тај клуб, у инфраструктуру, имали су жељу да уђу у Суперлигу, али ми смо им то покварили. Мислим да смо у овом моменту боља екипа од њих, а они кад се све мало слегло, више то ни не помињу, већ причају и они о наредној сезони и мислим да је све ту јасно,"

каже тренер Ристановић. Како би обележили пласман у Суперлигу, неколицина фудбалера Златибора се офарбала у плаво, а жеља им је да сезону заврше тријумфално, а извесно је да ће бити и најбоља одбрана у лиги.

"Утисци су фантастични, све је у најбољем реду, славили смо вече после утакмице. Утакмицу у Лазаревцу смо одиграли фантастично, онако како смо се договорили, сви смо играли једни за друге. Надамо се пуним трибинама и овим путем позивам све Златиборце који су у могућности да дођу на утакмицу, да нас подрже, да поставимо још једну круну ове сезоне, да све буде на најбољем нивоу, да прославимо како треба и на крају да подигнемо пехар,

каже фудаблер Златибора Милан Јездимировић. Утакмица 30. Кола против Будућности игра се у суботу у 17:30 часова, а клуб позива публику да напуни стадион Швајцарија и тако прослави пут од зонског такмичења до Суперлиге пређен за пет година. Према најавама из клуба, Златибор ће наредне сезоне играти Суперлигу у Ужицу, а у наредним данима почење припремање за деби у елитном рангу.

https://www.youtube.com/watch?v=RlwegOU-otM&feature=youtu.be