Фудбал: Слобода са Чајетинцима до Прве лиге Србије

Фудбалери Слободе

Фудбалери Слободе, за коју наступа неколико играча из Чајетине, пласирали су се у Прву лигу Србије освајањем првог места у Српској лиги Запад. 

Ужички тим је у последњем колу савладао РСК из Раброва са 3:0 на свом стадиону "Радомир Антић" и тако освојио титулу у трећем рангу такмичења. Слога из Пожеге је имала исти број бодова, али у корист Слободе иде бољи међусобни скор.  

Један од најбирнијих играча ужичких росонера ове сезоне био је штопер Раде Глишовић, који је осим одбрамбених задатака био и стрелац у две од последње три утамице, а изабран је и у идеални тим првенства по избору специјализованих портала. Поред њега, Чајетинци у ужичком тиму су и Вељко Томић и Тодор Глишовић. На овој утакмици од активног играња званично се опростио Филип Арсенијевић, ужички фудбалер који је остварио богату каријеру у Србији и иностранству. 

Ужичани се враћају у савезни ранг после три године, јер су због финансијских проблема кренули из зоне под именом ГФК (градски фудбалски клуб) Слобода. 

Са друге стране, из Српске лиге Запад испада Будућност из Ариља чајетинског тренера Владислава Росића, али под несвакидашњим околностима јер су им пред последње коло одузета два бода. Наиме, Ариљци нису испатили котизацију од 9500 динара за четвртог судију и делегата у предвиђеном року, па је у образложењу наведено да се два бода одузимају због играња две утакмице под суспензијом. Будућност има право жалбе, а у случају усвајања и укидања казне, опстала би у лиги, јер у том случакју има бод више од Слоге из Краљева.