Фудбал: Сjајна премијера Златибора, пораз Чајетине на дебију

Златибор и Чајетина

Фудбалери Златибора победили су Слогу из Пожеге са 1:0 у утакмици првог кола Српске лиге Запад на домаћем терену. У дербију на отварању сезоне стрелац победоносног гола био је капитен Ђорђе Бабић у 4. минуту. 

Нови састав клуба из Чајетине под вођством тренера Славише Ковачевића је на одличан начин почео нову сезону после испадања из Прве лиге Србије. Златибор је рано дошао до гола предности коју је чврстом игром задржао до краја утакмице. 

Чајетинц Бабић је у том 4. минуту добро испратио акцију и после доброг пријема прецизним ударцем савладао голмана Пожежана чиме је јунак победе у којој је први пут као капитен повео екипу Златибора. Тим је дошао до вредне победе против Слоге која је углавном при врху табеле овог ранга, а била је главни конкурент Златибору када је ушао у Прву лигу пре пет година. 

У другом колу трећег ранга чајетински тим гостује у Пожаревцу, екипи Младог радника која је у првом мечу одиграла нерешено против Будућности Крушика.

Златибор је на овом мечу наступио у следећем саставу: Тасић, М. Бугарчић, Рашљанин, Јованић, Маринковић, Гудурић, Јовановић, Видовић, Мијатовић, Гороњић, Бабић.  

Први меч у новој сезони одиграли су и фудбалери Чајетине који су изгубили од Слободе у Чачку са 4:1 у првом колу Западно - моравске зоне. Екипа коју води Горан Здравковић је тако поразом дебитовала у четвртом рангу, а и у следећем колу гостује ппротив Златара у Новој Вароши. 

Чајетина је играла у следећем саставу: Рољ, Деспић, Милосављевић, Томић (од 80. Божовић), Ж. Станић, Обрадовић, Раденовић (од 71. Милаћевић), Лечић (од 46. Костадиновић), Опарница, М. Станић, Мићић (од 46. Савић).