Фудбал: Пораз Златибора од Металца

Фудбалери Златибора поражени су у 16. колу Линглонг Суперлиге Србије на гостовању екипи Металца са 2:0. Голове за тим из Горњег Милановца постигли су Мбунгу у 16. и Катанић у 64. минуту.

Чајетинцима је ово први пораз у четири меча, тако да су остали на 15 освојених бодова, док Металац има девет више, а серију непобедивости продужио је на осам мечева, с тим да им је ово први тријумф на домаћем терену после победе у 2. колу над Мачвом (2:1).

Златибор ће у наредном колу дочекати лидера и браниоца титуле, екипу Црвене звезде, која ће од 19 часова играти са екипом Рада. Два сата раније (17) почео је меч ТСЦ-Партизан. У већ одиграним мечевима овог поподнева Чукарички је савладао Напредак са 3:0, Вождовац је победио Младост са 3:2, док су Нови Пазар и Бачка одиграли без голова.

ФК Металац: Пулетић, Максимовић, Врањанин, Васиљевић, Кокир, Катанић, Зочевић, Рогач, Влалукин, Мбонгу, Милисављевић. На клупи: Савић, Гочанин, Поповић, Десанчић, Грбовић, Арамбашић, Антонијевић, Јокић, Милићевић, Мијаиловић Сукачев. Тренер: Жарко Лазетић

ФК Златибор: Чупић, Јездимировић, Анђелковић, Стаменковић, Ђаковац, Ђокић, Петронијевић, Јањић, Крстић, Живановић, Исламовић. На клупи: Чубраковић, Почек, Николов, Видић, Глишовић, Мирковић, Миличић, Ћировић. Тренер: Зоран Његуш

(фото: архива)