ФИС Торник: Јевремовић без пласмана, време одложило старт (видео)

Међународна ФИС трка у алпском скијању у дисциплини слалом одржана је на Торнику уз учешће око 50 такмичара у организацији ски клуба Чигота и Скијашког савеза Србије. До победа су дошли Марко Шљивић и Петра Вељковић, а скијаши и скијашице из Србије, Хрватске, БиХ, Македоније, Мађарске, Бугарске, Грчке такмичиће се и у суботу 29. фебруара.

Домаћи такмичар Рашо Јевремовић није успео да заврши прву трку, као и неколицина скијаша из репрезентације Србије који су испали. Победу у мушкој конкуренцији однео је Марко Шљивић из Босне и Херцеговине испред Емира Локвића. Прилику за нови окршај сви такмичари и такмичарке имају већ у суботу када ће се на Торнику одржати нова трка слалома са два старта са заказана за девет часова.

Службе Скијалишта Србије имале су много посла како би припремиле стазу јер је током јутра нападао нови снег који је морао бити уклоњен због чега је први био старт померен. У женској конкуренцији победила је репрезентативка Србије Петра Вељковић са бољим временом од Марије Елени из Грчке и Зоје Грбовић из Србије.

„Задовољна сам скијањем, нису било баш добрих услова, али изгурали смо до краја, тако да сам веома задовољна. За сутра немам никаква очекивања. Бићу опуштена, па шта буде биће. Овде је лепо, углавном смо на Торнику имали другу дисциплину, велеслалом, ово је први пут да имамо слалом. Свиђа ми се овде, фина је стаза и добри услови,“

каже млада Петра Вељковић. Поред ФИС трке за сениоре у суботу ће се одржати још један догађај за љубитеље скијања. Традиционална трка ветерана одржаће се на стази Авантура парка 29. фебруара са почетком у 18 часова чиме ће се заокружити овај скијашки викенд.

  https://www.youtube.com/watch?v=MKWv2XY0G7I&t=1s