Еко школа и путујући еко караван (видео)

Друга седница еко одбора ОШ „Димитрије Туцовић“ протекла је у упознавању чланова са активностима и пројектима који следе у наредним месецима. Новина која је привукла највише пажње је и долазак путујућег Каравана за климу  на Златибор. Наиме, пројекат Француског института у Србији почео је претходне године и своју мисију уз помоћ заинтересованих актера из области екологије наставља и даље.

https://www.youtube.com/watch?v=-p03cZpE1Po&feature=youtu.be

Ученици Еко школе „Димитрије Туцовић“ су већ кренули са активностима на реализацији разних пројеката. Прва од њих је рад на пројекту„ Велики лов на биљке“ са ученицима од првог до петог разреда где се на најбољи могући начин деца упознају са богатством биљног света у свом окружењу.

Други пројекат се тиче енергетске ефикасности кој ће ове године имати једну додатну занимљивост, а то је долазак путујућег Каравана за климу  на Златибор. Овај пројекат Француског института у Србији има за циљ јачање свести грађана, а посебно младих, на важност обновљивих извора енергије. Предуслови да би Караван гостовао еко школи у чајетинској општини је остварен већ самим радом еколога на разним пројектима.

Трећи пројекат на којем ће радити млади еколози ове школе је „ Свака лименка се рачуна“ на којем су учествовали и претходне две године.

Оно што радује младе екологе јесте израда маски од рециклираног материјала за учешће у новогодишњој игранци која се организује за старије, али ће ове године бити укључени и млађи разреди. Да би све било потпуно еколошки , улазнице за игранке биће – прикупљене лименке.

Мирјана Ранковић Луковић